Spontantælling lørdag den 6. juni

Anden omgang af ”Fyn tæller sammen - hver for sig” afholdes lørdag den 6. juni fra klokken 9.00 til 10.00. Vi tester 5-minutters tællinger, der er en del af DOF’s nye feltprojekt punkttælling 2.0, som for alvor introduceres kommende efterår.

2320603tornsg

Denne Tornsanger fra Fyns Hoved kunne både ses og høres - en af delene er nok på en punkttælling. Foto: Søren Gjaldbæk.

Vi minder om at en 5 minutters spontantælling i al sin enkelhed går ud på at vælge sig et sted på en given lokalitet og registrere alle de fugle, som man ser eller hører inden for 5 minutter. Observationerne føres ind i DOF Basen - retningslinjerne for indtastning er:

  • Alle 5-minutters-tællingerne indtastes i DOF Basen.
  • Start- og sluttidspunkt skal noteres.
  • Der skrives ”spontantælling” i notefeltet, så tællingerne efterfølgende kan udsøges.
  • Feltet med ”Alle fuglearter indtastes” afkrydses for at sikre, at alle identificerbare arter, der er set og hørt, er noteret og indtastet.

Hvor mange Rødstjerter får vi den 6. juni? Denne er fra fotografens have. Foto: Søren Gjaldbæk.

Sidst vi lavede en koordineret spontantælling var den 23. maj - læs mere her.  Ved den lejlighed deltog 14 personer, vi er vidende om, at flere rent faktisk talte, men ikke fik indberettet, andre glemte det! Lad det ikke gentage sig.  

Vi håber, at blive flere denne gang, så vi får et større datagrundlag og bedre muligheder for at se, hvilke arter, der kan ses på Fyn på i en given periode. Vi bearbejder indberetningerne og lægger det samlede resultat ud her på siden. Du skal blot finde fem minutter.

Skulle nogle have problemer med afrapportering eller brug af DOF Basen, kan de henvende sig til os, så hjælper vi.

Tekst: Søren Gjaldbæk.