Trækfuglenes dag 5.-6. oktober 2019

Keldsnor Fuglestation markerer FN dagen - Trækfuglenes Dag i weekenden. Her vil der blive ringmærket og observeret fugletræk fra Dovns Klint på Sydlangeland både lørdag og søndag - med lidt ekstra hygge på klinten søndag. Arrangementet har ikke et formelt program, men mød op i felten og oplev trækfuglenes træk eller se dem raste på deres træk.

 DSC 0979

Man kan følge med i, hvad der sker i weekenden via appen Zello. Her tilmelder man sig kanalen Langeland Birding, hvor det er muligt at bidrage med observationer og lytte med, når der rapporteres live fra fugletrækket. Ligeledes kan man følge med her på hjemmesiden og på facebookgrupperne Langelands Fugle og DOF Fyn.

Trækfuglenes dag markerer, at det er vigtigt at beskytte trækfuglene og deres levesteder, og at opgaven går på tværs af grænser. Hvert år bliver 25 millioner (25.000.000) fugle slået ulovligt ihjel i Middelhavslandene - det er blot den illegale jagt.

I ovenstående 10 år gamle film "Born to travel" kan man komme med på fuglenes rejse.

Søndag morgen og formiddag tæller vi trækket og kl. 10.00 laver vi lidt hygge på Dovns Klint med rundstykker, fremvisning af ringmærkning og ønsker trækfuglene god rejse.

Vi ses på klinten.

Tekst: Michael Bjerregaard og Esben Eriksen