Blå Glente ved Keldsnor den 23. april 2020

April måned er den bedste måned til sjældne rovfugle, det siger statistikken. Dette års april måned har da også i år været beriget af mange sjældne rovfugle i Danmark. Ella Maria og Leif Bisschop-Larsen vedligeholdt den statistik torsdag den 23. april, da de fandt en ny art for det gamle Fyns Amt.

LBL2001465 1200 Blå Glente (2k) - en længe ventet ny art for Langeland med det stigende antal, der er set de seneste år. Foto: Leif Bisschop-Larsen

"Vi kom netop tilbage fra den sædvanlige tur ud langs kysten ved Keldsnor og stod på P-pladsen ved fyret og glædede os over tre tejster i tydelig parringsadfærd ud for fyret. Ville de mon forsøge at yngle her? Grejet var stuvet ind i bilen, da jeg ud af øjenkrogen så den komme nordfra i god fart. Det kunne umiddelbart være en Blå Kærhøg med gråhvid underside og sorte vingespidser. Men nej – vingerne var kortere og spidse, og da den strøg ud over stranden, fortalte de sorte skuldre, at det var en anden ”blå”. En art vi ellers kender fra Spanien og Portugal – Blå Glente. Den fortsatte i lige linje ud over havet mod sydøst, og jeg skyndte mig at få kameraet ud, inden den forsvandt i disen. Et par billeder på alt for stor afstand viste dog umiskendeligt Blå Glentes karakterer. Efter retningen at dømme er den nok landet på Femern nu."

Tekst: Leif Bisschop-Larsen