En perfekt forårsdag på Fyns hoved

Fyns Hoved den 7. april 2019:

En søndag med lovet sol og varmegrader med to cifre, kræver et naturbesøg. Fynshoved blev valgt – måske var Hugormen også fremme.

Splitternen møder os ved parkeringspladsen – den hæse skrig tager man ikke fejl af, og dejligt med årets første af arten.

Splitterne.

På de næste hundrede meter myldrer det med Gransanger og Rødhals – og næsten ikke en busk er ikke besat af de små kræ. Især er det smukt med de gulgrønne gransangere, der voldsomt tillidsfulde som de er, smisker sig i insekter i de nyudsprungne mirabeller, kun få meter fra os.

Rødhalsene er næsten lige så talrige – men også Stillits, Tornirisk, Fuglekonge, Rødstjert og en enkelt syngende Munk er på banen. Et par Ravne flyver snakkende over os.

Gransanger.

Kaffen bliver nydt ved stranden over mod Tornen mens fruen nyder solen og gravhunden Ragout er voldsomt optaget af at grave huller i jorden – ja det gør de jo sådan nogen.

Ud af øjenkrogen fanger jeg en tornskade. Endelige min første Store tornskade i umindelige tider – og da jeg går tættere på for at få et foto ser jeg et par ringdrosler i træerne lige bag. Droslerne er også talrige nu – både Vindrossel, Solsort, Sangdrossel, Ringdrossel og Misteldrossel myldrer rundt i buske og i græsset.

Ringdrossel.

En enlig Landsvale glider forbi – Henrik Kingo Andersen har jeg lige mødt – han savnede netop sin første svale – håber han fik den. På toppen af bakkerne træder vi en Mosehornugle op som majestætisk glider ud over havet og tager kurs mos Samsø.

Kort efter kommer min første Fiskeørn i år, ind over os fra vest. Glider lavt ind over landskabet og lige over to ornitologer der ivrigt studerer tornskaden i teleskop, men desværre nok ikke fanger Fiskeørnen lige over dem. En næsten hvid Musvåge slår på noget i græsset mens to Gråkrager mobber.

På hjemvejen får vi frokosten ved Måle strand og nyder fem Marsvin, der leger i det spejlblanke vand tæt på Romsø.

Desværre ingen Hugorm, men alligevel en perfekt forårsdag - så tak til Hindsholm.

Tekst og foto: Poul V Rasmussen.