En vild oplevelse

Af Tina Kierkegaard

I søndags fik jeg den vildeste oplevelse. Pludselig havde jeg en Gåsegrib flyvende lige foran min snude.

284143733 794428434892112 3985829672560268242 n

Det bliver på alle måder ikke meget større. Gåsegrib har et vingefang på 230-265 cm. Gåsegrib, Lindkær, Ravnholt, den 29. maj 2022.. Foto: Tina Kierkegaard

Lørdag kørte jeg forbi Ravnholt, og da jeg passerede forbi Lindkær, kunne jeg se, at der sad noget lysebrunt nede i træet, hvor ørnene plejer at sidde. Jeg tænkte, at det nok var måden solen faldt på, der fik ørnes dragt til at se sådan ud, men kørte videre hjem uden at at tjekke eller tænke nærmere over det.

Søndag skulle jeg lige lufte hunden, og kørte igen forbi Ravnholt og Lindkær. Denne gang stoppede jeg op for lige at tjekke området. Ingen fugle se i ørnetræet - øv.

Pludselig ser jeg noget stort flyve rundt helt nede bag ved træet. Jeg tænker, at det er Havørnen og afventer og ser, om den kommer op mod mig. Heldet er med mig. Den vælger at flyve min vej. Da den kommer tættere på, kan jeg se, at den ikke helt ligner en Havørn i aftegningerne, og jeg synes også, at vingerne virker anderledes. På trods af at den flyver pænt højt, tager jeg billeder alligevel.

Jeg kan se, at det ihvertfald ikke er en ørn, jeg har fået billeder af, da jeg kigger på kameraets display. Jeg tjekker straks på appen Google lens. Den siger: "Gåsegrib"!! Jeg må straks på nettet og tjekke Gåsegrib yderligere. Ganske rigtigt, jeg har været så heldig at spotte en sådan.

Det var en fuldstændig vild oplevelse at se den. Det sidste jeg så til den var, at den fløj mod nord søndag den 29. maj kl 14.00.