Neverkær på fem minutter

Af Esben Eriksen

...men du vil så gerne blive lidt længere.

Neverkr1

Tre traner har for stund billagt stridighederne mens "gårdvagten", i form af en Blå Kærhøg patruljerer. Foto: Esben Eriksen

Neverkær er et eng og moseområde umiddelbart vest for Vissenbjerg og nord for Årup. Mangler man en idé til en tur, så er området både rigt på rovfugle og vandfugle. Området overskues let fra landevejen, men trafikken kan være overraskende tung.

Området blev for en del år siden udlagt til enge i et samarbejde mellem Erholm Gods og Fyns Amt. Engene gennemskæres af Brende Å. Assens Kommune arbejder med at genskabe åens slyngninger som en del af et naturgenopretningsprojekt og kvælstofreducerende tiltag.

Neverkr4

Sølvhejre på udkig efter et egnet fiskested. For det utrænede øje ser der ud til at være muligheder nok, men hejren havde tydeligvis en plan. Foto: Esben Eriksen

Tirsdag den 10. januar havde jeg om eftermiddagen 5 minutter, som dog blev til 18. På den tid nåede jeg at se bl.a. Trane 6, Sølvhejre 1, Sangsvane 8, Blisgås 14, Vibe 48, Havørn 1, Blå Kærhøg 1 mm før jeg måtte videre.

Jeg har kun gæstet Neverkær 13 gange siden 2018 og alligevel er det blevet til arter som Pibesvane, Kortnæbbet Gås, Sorthovedet Måge og et enkelt besøg for mere end 25 år siden gav en Flodsanger, det fortæller lidt om lokalitetens potentiale.