Tirsdagsanalysen uge 30

Tirsdagsanalysen er tilbage, om end stadig lidt i ferietempo. Ugen blev usandsynlig varm med temperaturer op mod eller over de 30 grader sidst på ugen.

Keldsnor Fuglestation fik startet aktiviteterne op, og der ringmærkes frem til 1. november på sydspidsen af Langeland i fald, der er mandskab til det. Fugleværnsfonden er også ved at være klar med deres første ture og allerede i uge 31 – søndag den 4. august er der tur til Gulstav Mose.

Men ellers er det vadefugletid, og hvad man ellers måtte falde over. Jylland har op til flere spændende arter, så der må kunne findes noget på Fyn – den store hit lader dog vente på sig. Måske i uge 31.

Steen Winkel faldt allerede den 17. juli over en Nordisk Lappedykker på Strynø, og den skulle vise sig at raste ved havnen hele uge 30 med. Den blev således lidt af et tilløbsstykke trods det, at Strynø ikke er lige på vejen.

Nordisklap

Nordisk Lappedykker rastende ved Strynø. Foto: Leif Sørensen

3 Store Kobbersnepper har ligeledes rastet hele ugen på Siø ligesom Helnæs Made har haft en enkelt fugl. Det gode vejr er ikke godt for muligheden for at se rastende vadefugle. Her er regn og rusk bedre. Fuglene udnytter det gode vejr til blot at trække henover Fyn og øer. Enkelte Temminck’s Ryler og Krumnæbbede er dog meldt hist og pist.

Lidt Skestorke tosser rundt. 2 er set mandag den 22. juli ved Ølundgård af Kurt Due Johansen, 1 tra SØ ved Halmø set af Henrik Boeg og den 27. juli rastede 3 ved Bøjden Nor set af Sten Pedersen. 5 Hvide Storke har fløjet rundt på Sydlangeland og er af set af mange i ugens løb.

En Savisanger, der blev fundet af Henrik Knudsen i Noret på Tåsinge den 11. juli holder fortsat stand. Henrik fandt ligeledes 3 unge pungmejser i Gulstav Mose i den forgangne uge. De er siden blev set af flere. Måske har der været et ynglepar på øen. Tidligere var det helt klassisk, at der dukkede Pungmejser op på sydspidsen på denne tid, men Pungmejser er blevet sjældne.

Peter Pelle havde en forbi-flyvende Pirol ved Nyborg den 25. juli – en fin obs her, hvor de begynder at blive tavse. Ugens mest overraskende fund er nok 2 Hedelærker ved Vesteregn den 22. juli set af Nis Rattenborg.