Beretning fra DOF Fyn turen til Skjern Enge.

Af Kell Grønborg.

I alt 5 DOF Fynere havde meldt sig til Pomeransfugleturen tirsdag den 11. maj. Vi mødtes i fugletårnet Hestholm i Skjern Enge klokken 8.

051321hestholmkg

Hestholmtårnet, Skjern Enge. Foto: Kell Grønborg.

Efter først t at have fået en tår kaffe med lidt brunsviger til, og have kigget lidt på fuglene i fra tårnet, kørte vi til Grønæltevej, hvor der på bar-markerne gik 40 Pomeransfugle.

051321pomkg

Turens targetart var Pomeransfugl, det blev til 141 af slagsen. Foto: Kell Grønborg.

Vi tog herefter til Pumpestation Nord, hvor der er gode observationsforhold, og glimrende toiletforhold. Vi spottede der Sivsanger, Tornsanger, Gærdesanger og en Tårnfalk som slog en mus, satte sig på en på en pæl og åd musen.

051321trnkg

Tårnfalk i gang med en mus. Foto: Kell Grønborg.

Derefter tog vi til Holtervej, hvor der i år var set flest Pomeransfugle, flere end 100.  Undertegnede talte 101. Vi talte med en af de lokale fuglekiggere og fik at vide, at der var talt en del Sydlige Blåhalse ved en bådeplads ved Skjern Å. Vi tog derhen uden dog at finde Blåhalsen.

051321lilleskalkg

En Lille Skallesluger, som åbenbart har glemt at trække. Foto: Kell Grønborg.

Vi begav os videre til Skænken Sø, hvor der tidligere var fundet Sydlig Blåhals, Fyrremejse, og Pungmejse. Disse arter fandt vi dog ikke, men flere Sivsangere, Rørspurve og flere hørte Græshoppesanger

Vi fandt blandt andet

051321arterkg