Boligbirding - status

Af Søren Gjaldbæk

Det er blevet den 7. februar, og de 32 deltagere, der indberetter deres observationer til DOF Basen, har nu leveret 1068 poster i basen - ganske flot. De 15 har passeret 30 arter, som er det antal, man skal have for at deltage i lodtrækningen om et gavekort på 300 kr. til Naturbutikken - generøst sponseret af DOF Fyn. Når man årstiden i betragtning, er det næppe forkert at antage, at alle, der vil, når over 30 inden konkurrencen udløber den 30. juni, yngletrækfuglene er for eksempel ikke i spil endnu.

100224bbdia

Antal arter pr. 16. februar for de 32 deltagere.

Der er i år til dato set 91 arter. Overraskende er det - i hvert fald for undertegnede - at 17 af deltagerne allerede har Jernspurv på listen, trækfuglene ankommer normalt først til marts. Munk er set på 5 af matriklerne, et vidnesbyrd om, at flere og flere fugle er begyndt at overvintre. At Tranen er i fremgang er heller ingen hemmelighed - den er også set af 5 af deltagerne. At Rød Glente er blevet vintergæst kan også ses af tallene, den har besøgt 11 af boligbirderne!

060224fjeldjd

At man kan nå langt med fodring ved de fleste - Jane Ditzel er nået ekstra langt med Fjeldvåge på foderbrættet. Foto: Jane Ditzel.

Man kan nemt nå at være med. DOF Fyn var sidste år den lokalafdeling med næstflest deltagere - det forlyder, at DOF Fyns bestyrelse gerne vil op på førstepladsen. For at deltage i DOF Fyns konkurrence, skal man blot indtaste sine observationer i DOF Basen, med ”boligbirding” i turens notesfelt og i notesfeltet ud for arten ”BBF xx” første gang man registrerer den.

060224indtast 

Indtastning i DOF Basen af art nummer 34 på boligbirdinglisten - eksemplet skal ikke tages alt for alvorligt.

Hvis man vil deltage i den landsdækkende konkurrence kan du tilmelde dig her eller henvende dig til DOF Fyns koordinator for boligbirding Palle Rosendal Rasmussen.