Boligbirding - Vinder af efterårets konkurrence.

Af Søren Gjaldbæk

Som det måske er bekendt, er efterårets boligbirdingkonkurrence afsluttet. 27 deltagere fra DOF Fyn indtastede deres observationer i DOF Basen, og af disse deltog de 27, som havde mere end 30 arter på listen, i en lodtrækning om et gavekort på 300 kr til Naturbutikken. Efterårets vinder blev Sandra Døssing, som fra sin matrikel i Nørre Søby havde 45 arter på sin liste - et stort udvalg af vores almindelige arter, hertil Trane og Silkehale som mere specielle. Sandra var den eneste boligbirder, der var heldig med Silkehale - 7 styk i et rønnebærtræ.

230125 Grnsptte SandraDoessing

Grønspætte, "skudt" gennemm stuevinduet. Foto: Sandra Døssing.

Sandra har sendt dette indlæg:
"Jeg har med stor fornøjelse deltaget i Boligbirding siden foråret 2021, hvor vi flyttede ind i vores nuværende hus med en cirka 2500 m2 store gamle have. Jeg opdagede hurtigt, at et par Fuglekonger holdt til i de store grantræer, og en enkelt gang var et par Topmejser også på besøg. Havens æble- og rønnetræer tiltrækker forskellige drosler og en sjælden gang også Silkehaler. Grønspætten er blevet fast gæst og ses i perioder dagligt fouragere på græsplænen i haven.
 
Jeg kan varmt anbefale at deltage i Boligbirding, og selv om jeg alligevel altid holder øje med fuglene i haven, så gør konkurrencen det hele lidt sjovere. Jeg er begyndt at bruge appen "DOFbasen mobil", på den måde er det nemt og hurtigt at indtaste arterne i DOF-Basen.
 
Jeg har vedhæftet et billede af grønspætten der raster få meter fra stuevinduet.
 
Vh Sandra"
 

Boligbirding er for alle, både for land og for by. Der er jo fugle overalt. Forårets konkurrence er godt i gang, med 33 deltagere indtil nu. Hvis du vil deltage i lodtrækningen om et gavekort på 300 kr. til Naturbutikken, når forårets konkurrence slutter den 30. juni, skal du indstate dine observationer i DOF Basen med boligbirding i turens tekstfelt og BBF+nr. for de enkelte nye arter på listen. Det gør indtil videre 29 af de 33 deltagere. God fornøjelsen med fuglene uden for dit vindue!

Hvis der er spørgsmål eller problemer er tidligere og nye deltagere velkommne til at kontakte den lokale koordinator på mail: palle.rosendahl@gmail.com