Caféaften om en rejse til det nordlige Peru, juli 2022.

Af Michael Mosebo Jensen

Mandag den 14. november 2022 kl. 19.00 i foreningens lokaler på Rasmus Rask Skolen. Foredrag af Allis Højgård Nielsen og Michael Mosebo Jensen med masser af fotos.
Rejsen, der var blevet aflyst pga. corona både i 2020 og 2021, blev endelig gennemført i sommers. Det var en anderledes rute end den gængse i Peru, idet vi startede helt oppe i Perus NV-hjørne ved den noget brogede by Tumbes ved grænsen til Ecuador. Vi driblede først ned gennem det ekstremt tørre kystlandskab, hvorefter kursen blev sat ind over Andesbjergene og ned i Amazonas-regnskoven. Da vejen slap op ved Tarapoto, kunne ubrudt regnskov nydes fra oven en times tid, indtil vi landede i Iquitos. Det er en noget speciel by, idet den kun kan nås via luftvejene eller sejlads på Amazonas-floden. Det gør den til verdens største, som man ikke kan nå ad almindelig færdselsåre. Efter et kort ophold på et flydende hotel uden for Iquitos tog vi flodvejene ud til et velplaceret Muyuna Lodge i regnskoven.

081122papmmj

Et udsnit af en flok på 15 Blue-and-yellow Macaws, der nød frokosten ved Muyuna Lodge ved Amazonas. Foto: Michael Mosebo Jensen.