Caféaften om en rundtur i det sydøstlige Brasilien, juli 2023

Af Michael Mosebo Jensen

Mandag den 20. november 2023 kl. 19.00 i foreningens lokaler på Rasmus Rask Skolen. Foredrag af Allis Højgård Nielsen og Michael Mosebo Jensen med et væld af fotos.
Rejsen, der startede og sluttede i den overordentlig trafikerede millionby São Paulo, fokuserede på de meget truede naturtyper Atlanterhavsregnskov og cerrado, den brasilianske udgave af savanne – og ikke mindst på deres indhold af endemer og andre eksotiske fugle og pattedyr!

081123safrmmj

Saffron Toucanet – Tukaner er altid eftertragtede, ikke mindst denne gule sag! Foto: Michael Mosebo Jensen.

Vi havde lejet en passende bil til formålet, og da vi først havde overstået storbysmylderet, gik det fint derudad. Fra de mudrede grusveje i naturreservaterne fortsatte vi over toppede brosten i de portugisiske kolonibyer fra 1500-tallet til bjergveje med visse udfordringer. Der var utroligt smukt, der var mange fede fugle, men det var en rigtig god idé også at koncentrere sig om vejens beskaffenhed deroppe. Inde i delstaten Minas Gerais gik vi i kloster, dog nok mest fordi de hver aften serverede et fad med kylling – til den lokale Mankeulv. Det blev endnu sjovere, da vi mødte den i de omgivende naturlige omgivelser næste morgen.