Cafeaften om tur til Oman

Af Henrik Mørup-Petersen

Onsdag den 8. marts kl. 19.00 er der cafeaften i DOF Fyns lokaler på Rasmaus Rask Skolen, Brændekildevej i Bellinge, hvor Henrik Mørup-Petersen fortæller om en tur til Oman.

Oman er et sultanat på den sydlige del af den Arabiske Halvø. Det meste af Oman består af ørken som resten af denne halvø, men på sydkysten mod det Indiske Ocean ligger en bjergkæde som fanger sommerens monsunregn og derfor er skovbevokset med rindende vand hele året i kilder og dale.

040323kejserhmp

Kejserørn, Oman. Foto: Henrik Mørup-Petersen.

Dette betyder, at der er et rigt fugleliv i bjergene og på sletten mellem bjergene og kysten, hvor byen Salalah var basen for udflugter. Oman er uden for det palæarktiske område, men mange østeuropæiske fugle overvintre her, ikke mindst ørnene, men der er dog også lokale specialiteter. Desuden er der kort både til ørkenfugle og til havfugle og hvaler lige uden for kysten.
Her så vi blandt de 195 turarter 350 steppeørne ved en losseplads, men også 15 kaskelothvaler på en havfugletur, hvor de havfugle fra det Indiske Ocean møder alle Nordeuropas odinshøns, som overvintrer her.
På aftenens foredrag skal vi se og høre om landskaberne, byen og ikke mindst fuglene i dette spændende hjørne af den Arabiske Halvø.