Caféaften om ture til Island og Alaska - et referat

Af Michael Mosebo Jensen

Det var stærke billeder, der mødte de 24 fremmødte til aftenens caféaften, hvor Niels Bomholt berettede på baggrund af Lilly Sørensens fotos. Fortællingen om turen til Island var indrammet i vandring på vulkaner, idet de to rejsende ankom midt under Fagradsfjalls udbrud i 2021. Derefter fulgte flere spektakulære fotos af gletsjere, vandfald, gejsere, ødemarker mm. i det smukke sensommerlys.

150123bommmj

Lilly Sørensen, som havde taget fotografierne til aftenens foredrag, samt foredragsholder Niels Bomholt. Foto: Michael Mosebo Jensen.

Vi glemte helt fuglene, men så bragede et nærbillede af Mývatns hemmeligholdte Jagtfalk op, efterfulgt af nærstudier af en Fjeldrypefamilie, Islommer, Islandske Hvinænder og Strømænder – sådan!

150123jagtlis

Jagtfalk. Foto: Lilly Sørensen.

Efter pausen startede turen i Vancouver, og vi fulgte en sørejse på 18 dage langs den amerikanske NV-kyst tværs gennem Aleuterne og op til Nome i Alaska. Selv om billederne afspejlede en anden virkelighed end Island med regn, dis og en højsommer på maks. 6 grader, blev der viderebragt et indtryk af en smuk og fascinerende natur. Der blev set 14 arter alkefugle, et par specielle albatrosser såsom Laysan og Korthalet, 18 laksehungrende bjørne og et trecifret antal Hvidhovedede Havørne. Med slet skjult misundelse er undertegnede som afslutning nødt til at fremhæve en bragende flot Varied Thrush – eller på dansk Flammedrossel, der uden varsel tonede frem på skærmen!

Man knalæse Niels og Lillys rapport om turen til Alaska her.