Endnu en død Havørn på Tåsinge

Så skete det igen. Endnu en Havørn er fundet død på Tåsinge. Formodningen var, at det drejede sig om hunnen, der var det sidste overlevende familiemedlem ved reden på Tåsinge, hvor en han og 2 store unger blev fundet forgiftet tidligere på efteråret. Udfra billeder af den overlevende huns haletegninger, kan det imidlertid fastslås, at det ikke er hunnen fra parret, men en anden adult hun. Det vurderes, at fuglen har været død en måneds tid måske kortere.

havrn

Endnu en død adult havørn under reden, hvor der tidligere på efteråret blev fundet 3 døde Havørne. Tåsinge den 13. november 2020. Foto: Poul Rasmussen

Det er for tidligt at spekulere i dødsårsagen, men det er selvfølgelig svært ikke at tænke carbofuran, når der inden for de sidste måneder er bekræftet fire forgiftede Havørne og en forgiftet Rød Glente inden for 1 kilometers radius af reden, men fugleinfluenza må naturligvis tages med i overvejelserne omkring dødsårsagen i denne tid.

Fyns Politi har afhentet Havørnen kl. 14.00, og den sendes nu til nærmere undersøgelse. Fyns Politi oplyste tirsdag den 8. november til DOF Fyns formand Henrik Kalckar, at de ikke kan give oplysninger i sagen om de tidligere fund af forgiftede rovfugle, da sagen fortsat efterforskes.

På baggrund af fundet af de mange Havørne og senest en Stor Hornugle nedsatte DOF Fyns bestyrelsese den 7. november en gruppe, som medlemmerne kan tage kontakt til ved fund af bemærkelsesværdige dødfundne fugle. Desværre skulle gruppens medlemmer rykke ud kun fire dage efter. 

Se kontaktgruppen her.

DOF Fyn afventer nu resultatet fra prøverne af ørnen.

Tekst: Esben Eriksen