Endnu en Havørn aflæst i det sydfynske

Af Søren Gjaldbæk

Lars Kirk skrev til DOF Fyns web:

I lørdags den 13. april kørte jeg min kone til fødselsdagsfest, for blot at køre hjem igen og male videre på huset. Men kom til at køre til venstre, og pludselig var jeg havnet ved Noret på Tåsinge. Ville lige tjekke til Atlingænderne igen, men der var nærmest ingen fugle. Næh hov, der stod jo Havørnen, der havde blæst noret tomt.

250424hav1lk

D061, 13. april, Noret - Tåsinge. Foto: Lars Kirk.

Som man kan se af Lars fotos var ørnen ringmærket, og en forespørgsel til fuglering.dk gav hurtigt svar: Havørnen LBNW, D061 blev ringmærket som unge i reden ved Hostrup Sø den 7. juni i 2018, så til sommer kan den fejre seksårs fødselsdag.

Eneste anden genmelding af fuglen er fra Nørre Sø den 8. august 2019, hvor Erik Thomsen så fuglen. Da vi omtalte fuglen i tirsdagsanalysen - uge 15, skrev Henning Steen Hansen:
Den havørn som Lars har fotograferet er den fra Skovballe den har en prik på halen, der skulle så være tale om en forældrefugl fra Skovballe. Hvcis det er tilfældet skulle der være rig anledning til at følge fuglen fremover - den vil næppe flytte sig meget.

250424hav2

Farvel. Foto: Lars Kirk.