Fjordens Dag den 11. september 2022 10.00-16.00

Af Søren Gjaldbæk

Fjordens Dag har - bortset fra et coronaforstyrret år - været en årlig begivenhed med mange arrangementer, og DOF Fyn har i mange år stået for et af disse.

082822borgefjrdjha

Fra Fjordens Dag 2021. Foto: Jan E. Hansen.

Sådan vil det også være i år. DOF Fyns Formidlingsgruppe slår et telt op på den store plæne lige før havnen i Klintebjerg - det samme gør en række andre foreninger. Her vil der være plancher med forskellige fugle - rovfugle, vadefugle, fugle fra have og mark, og medlemmer af formidlingsgruppen vil fortælle om fuglene. Der vil også live fortalt om ringmærkning, vi har en meget aktiv ringmærkningsgruppe - Ringmærkningsgruppen Fyn.

Der vil være mulighed for at kigge i et teleskop eller en kikkert ud over fjorden.

082822svalespiljha

For børn vil der være mulighed for at prøve Svalespillet. Foto: Jan E. Hansen.

Også DOF’s Børneklub Ørneklubben vil være til stede - på græsplænen vil Svalespillet være udlagt, det fortæller og lærer om svalens trængsler på turen fra Danmark til det sydlige Afrika og retur igen. Der er tipskupon for både børn og voksne.

Dagen igennem sejles der til Vigelsø, her vil Jens Bækkelund og/eller Kurt Due Johansen (Hr. Odense Fjord) være til stede i fugletårnet og fortælle om de fugle man kan se fra tårnet.

082822vigelstarnkdj

Fugletårnet på Vigelsø - Jens Bækkelund og Kurt Due Johansen vil være der og fortælle om fuglene på øen. Foto: Kurt Due Johansen.

Arrangementet starter klokken 10.00 og slutter 16.00.