Fjordens Dag - sådan gik det

Af Søren Gjaldbæk

Som man kunne læse her på dette site, var der Fjordens Dag den 11. september. DOF Fyn var repræsenteret i Klintebjerg og på Vigelsø - en båd pendulerede mellem havnen i Klintebjerg og Vigelsø under hele arrangementet. Vejret var perfekt - svag vind og sol - og det havde lokket mange folk til stedet. I klintebjerg havde DOF Fyn en stand, hvor 4 DOF Fyn’ere, herunder vores formand Henrik Kalckar Hansen tog imod. Henrik havde klimavenligt taget turen til Klintebjerg på cykel - en tur på knap 25 km.

092522klintebjergkdj

Et blik på aktiviteterne i Klintebjerg set fra molen. Foto: Kurt Due Johansen.

Der var trængsel i teltet i de seks timer arrangementet varede - flere hundrede folk lagde vejen forbi, herunder også helt unge (6-12 år), som Ørneklubben havde forberedt særlige arrangementer for. Blandt disse Svalespillet, hvor man bliver sat ind i svalernes trængsler under trækket til og fra det sydlige Afrika - blandt andet turen over Sahara kan være udfordrende.

092522svalejeh

Det populære Svalespil - klar til at blive brugt. Foto: Jan Erik Hansen.

For de ”ældre” besøgende var der en tipskupon med (naturligvis) tretten spørgsmål om fugle. Alle spørgsmål kunne man finde svar på ved at kigge på plancherne i teltet. Man kan selv prøve kræfter med spørgsmålene - tipskuponen ses til højre eftersom plancherne ikke er tilgængelige, må man forfalde til at google, hvis der er spørgsmål, der volder vanskeligheder!

092522badkdj

Der blev pendlet til og fra Vigelsø dagen igennem. Endnu en skibsfuld forventningsfulde gæster til øen. Foto: Kurt Due Johansen.

Fugleværnsfonden er sponsor for præmier til dem, der klarede sig bedst i Svalespillet og tippekonkurrencen - præmierne er den fra radioprogrammet ”Vildt naturligt” kendte Vicky Knudsens aktivitetshæfte, postkort af fugletegneren Carl Christian Tofte, Hermod Carlsens bog ”På foderbrættet” og magneter med fuglemotiver til køleskabsdøren. Vinderne får præmierne tilsendt.

092522skekiggerekdj

 Ivrige gæster der ser på Skestorke på Vigelsø. Foto: Kurt Due Johansen.

I løbet af dagen blev der stillet mange spørgsmål, og der var megen god snak om fuglene - der var ikke tid til pauser for DOF Fyns folk. En af de besøgende spottede en Sølvhejre, der fløj over fjorden mod Vigelsø. Også en ung Rørhøg og to Havørne blev set fra DOF Fyns stand.

092522vigelsoidylkdj

Kaffe og kage nydes i parken ved Vigelsøgård. Foto: Kurt Due Johansen.

Når folk var færdige i Klintebjerg, benyttede mange sig af muligheden for at tage til Vigelsø, selv om der var trængsel og lidt ventetid ved båden. På Vigelsø tog Kurt Due Johansen og Jens Bækkelund i mod i fugletårnet, hvor der var mulighed for at kigge ud over området i de opstillede teleskoper. Særlig opmærksomhed var der på 5 Skestorke, der stod i søen. Det blev også til to Sølvhejrer, Havørn og Vandrefalk.

092522solvkko

Der blev set Sølvhejre fra Klintebjerg - spottet af en af de besøgende. Foto: Karen Koefoed.

Det blev en særdeles vellykket dag for de mange besøgende, tak til vores folk for det store arbejde med arrangementet - vi håber, at de er klar igen om et år.