Forårsmarked på Sanderumgård i ”Den Romantiske Have”.

Af Børge Langkilde Rasmussen

180523have2094jeh

Der klargøres. Foto: Jan Erik Hansen.

Det er tidligt på dagen - 1 time før åbningen af Forårsmarkedet på Sanderumgård, søndag den 7. maj, hvor DOF Fyn atter engang stillede teltet op.
Det blev en god dag med mange besøgende. Gruppen var godt nok skeptiske omkring vejrsituationen, når gruppen havde fredagens og lørdagens vejrlig i tankerne. Men de skeptiske tanker, kunne gruppen godt gemme væk. For nu meldte kalenderen jo forår - og vel der for varmede solen så hjerteligt denne søndag.

180523have2096jeh

Ike åbent endnu. Foto: Jan Erik Hansen.

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, der var varme i luften, alle smilede og var glade på denne dejlige solskinsdag. Der gik en lind strøm af gæster forbi teltet, og rigtig mange standsede op, og skulle lige have svar på spørgsmål om fugle, andre om det der Ørneklubben for de 6-12 årige, så gruppen var fuldt engageret hele dagen. Standen har en god placering, både for kontaktmulighederne så vel som for et behagelig ophold i teltet midt på dagen hvor solen bagte, for da står teltet i trækronens svale skygge. Den svage vind, der fra øst nåede ind i haven, gjorde det kun behageligt at opholde sig på standen.

180523have2097jeh

Gæster på vej. Foto: Jan Erik Hansen.

En halv time til åbningen og de sidste detaljer rettes til. Gruppen fik desværre ikke taget billeder af dagens besøg på standen, for alle var travlt optaget af at svare på spørgsmål og dele brochurer og blade ud. Der var så stor efterspørgsel på materialet, en efterspørgsel så stor, som ingen i gruppen husker mage ved, og ved dagens slutning var alle kasser næste tømte. Men det er jo kun glædeligt.

180523have2099jeh

En fin dag med masser af sol. Foto: Jan Erik Hansen.

Som det kan ses af billederne, så var alle frugttræerne sprunget i blomst. Gruppen har måttet opgive at have det store svalespil med. Som det fremgår af billederne, så er standen efterhånden noget trængt på pladsen, selvom DOF Fyn råder over 2 standpladser. Gruppen klager absolut ikke, for DOF Fyn får en god behandling og service af værterne på Sanderumgård, og gruppen er enormt glade for samarbejdet.

180523have2101jeh

Der  var en del børn med på festiavllen - de fik et Ørneklubkort. Foto: Jan Erik Hansen.

Dagen igennem havde standen besøg af børn i Ørneklub alderen, og mange forældre blev også interesseret. Gruppen delte Ørneklubkort ud, og fortalte om, hvad et medlemskab indebar af gode gaver. Mange spurgte direkte til, hvordan de kunne melde børnene ind, og hvor man kunne se, hvad man lavede, når Ørneklubbens medlemmer mødes. Så gruppen er lidt spændte på at følge medlemslisten det næste stykke tid, for der var flere, der gav udtryk for, at de ville gå hjem og melde sig selv, og/eller barnet /børnene ind.
Så da gruppen havde pakket traileren, kørt den til Bellinge og sat tingene ind på plads, kunne ingen få armene ned af bare begejstring over en dejlig og positiv dag, selvom den var lang og til tider hård.
Tak til Jette Gandrup, Jan Erik Hansen og Mieke de Jonge for en stor indsats på dagen.

Vh. på vegne af PR-gruppen Børge