Fotografen og nuet

Torsdag den 10. oktober åbner udstillingen "Fotografen og nuet" i Nowhuset i Tullebølle, Chresten Kuchov har taget initiativet til udstillingen, og har samlet tretten langelandske fotografer i en fælles udstilling, de tre af dem er lokale fuglefotografer.

Jan4

Jan Nielsens fantastiske billeder kommer ofte i hus efter alen lang tålmodighed og venten i skjul. Jan studerer fuglenes vaner og venter. Jan fotalte mig at han havde set, at en overvintrende Vandrefalk havde for vane at flyve en tur henover en bakke. I tre dage i januar måned lå Jan og ventede og ventede -  og så kom Vandrefalken. Jans billeder kan også opleves den 20. november i DOF Fyns lokale, hvor Jan holder foredrag Foto: Jan Nielsen

Er man medlem af facebook-gruppen Langelands Fugle, så vil man have stødt på de tre fotografers billeder og navne. Det drejer sig om Jane Ditzel, Carsten Friager og Jan Nielsen. Det er da også via denne facebook-gruppe at Chresten Kuchov har stiftet bekendskab med de dygtige fotografer.

Udstillingen har ikke et egentligt tema. Fotograferne har fået frie hænder til at vælge billederne ud selv. Det er Nowhusets indehaver Mette Wöldike, der hænger billederne op, sådan som hun synes, de skal hænge.

IMG 6786 edited 1

Jane Ditzel har igennem mange år glædet medlemmerne på facebookgruppen Langelands Fugle med sine flotte billeder. Fyns Amts Avis og Øboen har også opdaget Jane, portrætteret Jane og bragt hendes billeder. Ofte er motivet fra Janes egen have. Her er det ung Duehøg, der stiller sulten med en af Janes Tyrkerduer. Foto: Jane Ditzel

Der venter sikkert en god oplevelse. Skulle efterårstrækket svigte i uge 42, så skal her lyde en anbefaling om at trække indendøre og nyde fuglene her. Der er endda en mulighed for at få billederne med hjem, da de alle er til salg. Mon ikke der også gemmer sig spændende billeder fra de øvrige kunstnere?

Kunstnerne i "Fotografen og nuet" er : Carsten Friager, Grethe Therkelsen, Hans Sturesson, Jane Ditzel, Jan Nielsen, Leif og Marianne Skovby Christensen, Marie Wöldike, Michael Jensen, Morten Gaustad, John Rasmussen, Alfio Bonanno og Chresten Kruchov.

 Carsten1

Carten Friager finder ro og nydelse ved at færdes i naturen. En ro man ofte genfinder i Carstens billeder. Carstens er god til at finde fuglene, og igennem sine billeder skildrer han ofte den artstypiske adfærd. Carsten har været proffesionel fotograf i 30 år, og er aktiv i Danmarks Naturfredningsforening på Langeland. Foto: Carsten Friager.

Udstillingen åbnes af borgmester Tonni Hansen ved fernisering d. 10. oktober kl. 16.00 til 18.00. Udstillingen har åben alle dage i efterårsferien fra kl. 10.00 til 17.00 samt torsdag, fredag og lørdag i uge 43 og 44. Alle værkerne er til salg, og der er gratis entre. Der er åbent i Nowhusets kaffesalon.

Tekst: Esben Eriksen