Fuglemalerier på Tåsinge

Af Poul V. Rasmussen

At spå om fremtiden, især når det handler om vejret, er ikke nogen nem opgave. Alligevel har jeg en klar fornemmelse af, at vejret i weekenden 18.-19. november beriger os med sol og stille vejr. Rigtigt fuglevejr. Det burde kunne trække en masse fynske ornitologer til vores smukke ø Tåsinge med de gode lokaliteter som Vejlen og Monnet. Når nu man alligevel er på de kanter og måske er blevet mæt af fuglene og trænger til lidt varme og en kop kaffe, vil jeg anbefale et smut forbi, hvor jeg bor.

111123hvidkpvr

Hvidklire. Poul V. Rasmussen.

Efter nogle års pause er jeg nemlig begyndt at male, og det betyder, at jeg igen deltager i et arrangement, vi kalder” Åbne Atelier døre” på Tåsinge. Sammen med 12 andre kunstnere udstiller vi vores værker - ja netop i weekenden 18.-19. November, begge dage fra kl. 11.00 til 17.00.

111123sandpvr

Sandløber. Poul V. Rasmussen.

Da jeg selv er ivrig ornitolog og naturnørd, er det vel ikke overraskende, at mange af mine malerier er af fugle. Men mine mange ture derude er også inspiration til en del landskabsmalerier blandt andet fra Skovsgård og Ristinge hale på Langeland og fra Fynshoved. Jeg forsøger at gengive mine oplevelser derude fra så naturtro, som jeg magter. Dels fordi det for mig er en erindring om gode oplevelser fra mine ture, men også fordi jeg mener, naturen i sig selv, er så smuk og mangfoldig, at den bedst fremstår som den virkelig er.
Jeg maler primært med olie og akrylfarver og enkelte gange med tørpastel.

111123

Klyde. Poul V. Rasmussen.

Så hvis interessen skulle være der så kig endelig ind på Udflyttervej 29, Tåsinge til en kop kaffe og en snak om billeder, eller hos nogle af de mange andre kunstnere på øen. Dem kan man læse mere om på www.taasingekunst.dk.