Fuglenes Dag, 30. maj 2021

I anledning af at det er Fuglenes Dag søndag den 30. maj 2021, vil DOF Fyns formidlingsgruppe være til stede ved Føns Vang kl. 10 – 15, for at vise og fortælle om fuglelivet på netop dette skønne sted.

En lokal ornitolog, Ib Bager, har via lokalkendskabet fået organiseret, at vi må stille vores telt op på et for udsigten til Føns Vang godt strategisk sted hos en lokal lodsejer, der stiller sin fint og højt beliggende græsplæne til rådighed for vores event.

Adressen er Fønsvej 2, men da vejen er smal og rabatten er meget velplejet og blød, er der indgået aftale med Føns Kirke, Fønsvej 4, 5580 Nørre Aaby om, at der må parkeres på kirkens P-plads, og så er det bare at følge skiltningen til fugleteltet.

051621arr1blr

Fra et af formidlingsgruppens tidligere arrangementer. Foto: Børge Langkilde Rasmussen.

Der vil være mulighed for at få kig i ornitologernes teleskoper og kikkerter, og i teltet vil der være udstillet lidt af hvert om fugle og deres færden.

På plænen vil der være mulighed for at børnene kan deltage i et ludo-lignende spil om især Svalens trængsler på deres vej til Sydafrika og retur. Svalerne er jo lige som Viben og mange andre af vade- og sangfuglene blevet forsinkede af det kolde vejr, og når de endelig kommer hertil, så lurer der stadig mange farer fra bl.a. menneskers adfærd, som fuglene skal tage sig i agt for. Bl.a. det handler spillet også om. Der vil selvfølgelig være en lille præmie til de bedste.

051621ludo2blr

Spil om blandt andet svalens trængsler på trækket. Foto: Børge Langkilde Rasmussen.

Ønskers der yderligere uddybende information, er man altid velkommen til at kontakte undertegnede på mobil 22 21 60 20.

Børge Langkilde Rasmussen, Mail:  borge.lrasmussen@gmail.com