Fyn blev finere, III. Efterlysning.

Fyn blev finere er DOF-Fyns kommende bogprojekt. Bogen beskriver 10 vellykkede naturgenopretninger, et i hver kommune, og en fugleart, der har haft særlig gavn af de forbedrede forhold. Der er også afsnit om de fynske fugletårne. Det har jeg skrevet om to gange her i efteråret den 19. og 24. oktober.

Bogen har et pænt stort indledningsafsnit, ligesom der til sidst bruges plads på det hjertesuk, at selvom Fyn blev finere, så er der stadig mange områder rundt på Fyn, der kunne trænge til en naturkærlig indsats fra de mange lodsejere og myndigheder, i hvis varetægt stederne er.

Prikken over i’et vil være at krydre beskrivelserne med flotte fuglefotos fra en bred vifte af fynske fuglefotografer. Vi ser dem på doffyn.dk, på DOF-Fyns facebookside og på snatur.dk. Derfor udsendes dette nødråb på hjemmesiden, nemlig at vi får adgang og lov til at benytte nogle de talrige smukke billeder af fynske fugle til at lyse op på siderne mellem teksten. Vi har i forvejen allerede mange billeder, men på nedenstående liste kan du se, hvilke 30 fuglearter, vi gerne skulle have et rigtig godt billede af fordi det ville passe ind i teksten. Har du et særlig godt billede af en eller flere af de nævnte arter, så vil Steen Lauritsen og undertegnede gerne have muligheden for at anvende det, så bogen kan blive en æstetisk nydelse for øjet også. Vi forbeholder os naturligvis retten til at udvælge netop det eller de billeder, som passer ind i bogen.

Vi vil gerne have billederne sendt til sendt via linket her. Og helst i løbet af resten af december, hvor vi har sat deadline. Det er meningen, at bestyrelsen skal have adgang til det færdige dokument i løbet af januar, hvor vi også tropper op til et bestyrelsesmøde for at præsentere hele det færdige projekt. Februar reserveres så til trykning, og på generalforsamlingen den 5. marts får medlemmer det hele præsenteret og uddelt.

Vi ser frem til at du lægger dig i selen og udvælger de ypperste blandt din samling af pletskud. Vi kan ikke betale for brug af billederne, men du skal nok blive krediteret. Listen over ønskede fuglebillederne er prioriteret:

               Liste over top 30-ønsker:

 1)   Engsnarre 16)   Grønbenet Rørhøne
 2)   Blisgås 17)   Sorthovedet Måge
 3)   Klyde 18)   Stær
 4)   Topmejse 19)   Tornirisk
 5)   Dobbeltbekkasin 20)   Gråkrage
 6)   Sanglærke 21)   Spætmejse
 7)   Skarv 22)   Bynkefugl
 8)   Gråand    23)   Sydlig Blåhals
 9)   Rød Glente 24)   Hvid Vipstjert
10)  Hættemåge 25)   Gul Vipstjert
11)  Lille Præstekrave     26)   Toppet Skallesluger
12)  Gravand 27)   Splitterne
13)  Skeand 28)   Ringdue
14)  Gulspurv 29)   Engpiber
15)  Blishøne 30)   Grønspætte

Niels Andersen, Svendborg.

 

Mulig forside på DOF-Fyns mere end 150 sider lange bog om vellykkede fynske naturgenopretninger.