Fyns tredje Nathejre godkendt af SU

Af Søren Gjaldbæk

Nathejre er en ret sjælden gæst på Fyn - hvornår så du sidst en? Det første kendte fund er en fugl, der holdt til ved Hjulby Sø den 3. og 4. juli 2001, den anden blev en fugl, som mange så den 30. april 2014, som Poul Brugs Rasmussen fandt ved Broholm.

081122nateee

Nathejre, Broholm, 30. april 2014. Foto: Erhardt Ecklon.

Vores tredje fund er lidt specielt i og med, at ingen hverken så eller hørte fuglen. I SU’s (SU= DOF's sjældenhedsudvalg) nyhedsbrev om udkommet af deres møde den 26. juni kan man læse:

”I forbindelse med lydoptagelse af nattrækkende fugle, populært kaldet ”nocmig” (forkortelse af nocturnal migration) over Middelfart den 13. april 2021 opfangede Michael Brunhøj Hansens lydoptager et enkelt kald af, hvad han senere ved gennemlytning af lydfilen konkluderede måtte komme fra en Nathejre. Fundet er godkendt af SU som det35. fund af arten i Danmark og er bemærkelsesværdigt, da det er det første fund, som er dokumenteret på den måde”.

Michael har skrevet om registrering af nattræk her på siden, hvad gør man i praksis - det kan man læse om her.

Mon ikke vi fremover vil få flere registreringer af arter ”vi ikke ser/hører” - for et par år siden blev en Sort Stork fanget på Vestfyn af et vildtkamera, og hvis Michael fortsætter med sit ”nocmig”, får vi måske flere overraskelser fra Middelfart.