Henrik Kalckar Hansen, formand for DOF Fyn

Mit navn er Henrik Kalckar Hansen. Jeg blev valgt som formand for DOF Fyn i 2007 efter at have siddet nogle år i bestyrelsen.

040124olandjanlange

Formanden i Ottenby på Øland - et af favoritferistederne. Fyrtårnet Lange Jan ses i baggrunden. Foto: Britta Larsen.

Siden 2010 har jeg arbejdet med naturvejledning og naturforvaltning i Tarup-Davinde området, så i min dagligdag er der ikke tid til så mange selvvalgte fugleture. Men heldigvis kigger jeg på fugle i mine ferier, når jeg er i min ødegård på grænsen mellem Skåne og Småland, og turene går til de store højmoser eller de fuglerige vådområder ved de store åer eller en tur til Øland.

040124spovehka

Småspove. Foto: Henrik Kalckar.

Min fugleinteresse kommer helt fra min barndom, hvor min far også kiggede på fugle. Men særligt da jeg var skovarbejder i de Nordsjællandske skove blev min interesse vakt. Her havde jeg en kollega, som var medlem af DOF. Han kunne udpege de forskellige fuglestemmer i skoven, og når der om foråret var rovfugletræk hen over skoven lå vi i kvasdyngerne og kiggede op på himlen. I midten af 80’erne var Sortspætten ret ny i St. Dyrehaven, hvor jeg arbejdede på det tidspunkt. Det var en art, der fascinerede mig meget.

Nu bor jeg i en lille andelsboligforening i Skt. Klemens tæt på Odense Ådal og vores lokale i Bellinge.