Invitation til præsentation af bogen om DOF Fyns Ø-undersøgelse

Af Niels Andersen

Kystfuglene omkring Fyn

Nu kommer DOF-Fyns ø-undersøgelse som bog

Øer – kystfugle – Johs. Larsen og DOF- Fyn. Disse fire ting er tæt forbundet og tirsdag den 6. juni kl. 16-18 går de op i en højere enhed.
Den dag vil Dansk Ornitologisk Forenings lokalafdeling for Fyn præsentere en ny bog om fuglelivet på 108 fynske småøer og 24 kystlokaliteter, og med 43 beskrivelser af typiske kystfugle. Det vil foregå som et fællesarrangement på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.
Alle DOF Fyns medlemmer er inviteret til at komme og høre nærmere om, hvordan fuglelivet ude på øerne har det. Det hele sker på baggrund af DOF-Fyns stort anlagte to-årige undersøgelse, som blev sat i værk i 100-året for Johs. Larsens ø-togt med Kerteminde som udgangspunkt.
Fynske fuglefolk beskriver øerne, kysterne og fuglene i et fotografisk overdådigt illustreret værk med tal, tekst og hele tiden med fuglene i fokus. Den 336 sider store bog udkommer denne dag.

210523bog

Kom og hør om det store citizen science-projekt, som kun er udført en gang tidligere, nemlig i midten af 1970’erne. Meget vand er løbet i stranden siden da, men med dette enestående spejl som reference, kan sammenlignes fuglenes forhold dengang og nu, 50 år senere. Her fortælles om kystfuglenes vilkår - taberne og vinderne – i forhold til samfundsudviklingen, hvor friluftslivet både på land og især på vandet har ændret sig afgørende.

Der vil være fri entre til arrangementet, og der bliver serveret en forfriskning, ligesom det vil være muligt at få bogen med hjem.

Program:

  • Kl. 16 Velkomst ved Jeppe Priess Gersbøll, museumsleder
  • 16.05 Tale ved Henrik Kalckar, formand for DOF-Fyn
  • 16.15 Niels Andersen og Leif Bisschop-Larsen fortæller om projektet og resultaterne
  • 16.45 Servering af en forfriskning, socialt samvær og bogudlevering.
  • 18.00 Arrangementet slutter

Johannes Larsen Museet, Møllebakken 14, 5300 Kerteminde