Keldsnor Fuglestation, 21/10-2019

Efter en nat med temmelig megen regn over Sydlangeland, stilnede regnen af ved solopgang. Nettene blev åbnet uden de helt store forventninger. Det blev hurtigt gjort til skamme, da krattene sydede med fugle.

Regnen stoppede stort set hernede på sydspidsen, og gik over i tågedis! Men regnen fortsatte stort set hele dagen i alle tilstødende sogne!

Efter en efterårsferie, der langtfra vil gå over i historien mærkningsmæssigt, blev denne mandag efterårets suverænt største mærkningsdag. Hele 368 fugle blev mærket - den største ringmærkningsdag på KNF siden 2016. Det var især Jernspurve, der hjalp totalen i vejret - 215 af disse blev mærket, hvilket er den største dagstotal nogensinde af denne art på stationen. Med blot 12 mærkede arter var der ikke den store diversitet i fangsten. To Rødtoppede Fuglekonger bragte sæsontotalen af disse op på 15.

Også på Falsterbo havde de en travl dag i dag med 1.463 mærkede (primært Rødhalse og Fuglekonger), mens Gedser melder om 212 mærkede (men måtte holde nettene lukkede i lange perioder pga. regn). Så der har været et stort småfugletræk over Østdanmark i nat. 

RodtoppetFuglekonge KNF 20191021

Rødtoppet Fuglekonge (Foto: Hans Rytter)

Jernspurv 20190925

Jernspurv (Foto: Hans Rytter)

 

Tekst: Hans Rytter og Jacob Sterup