Lidt fra Ørnens Dag den 27. februar 2022

Lidt fra Ørnens Dag den 27. februar 2022.

af Jette Gandrup

Havoern Geert Moerk

Havørn  - Foto Geert Mørk

Dagen begyndte kl 7.00 med opsætning af den første ” blå Ørn ” kort efter lystbådehavnen på vej til Stige Ø. Det var koldt , frost , men solen var allerede fremme – rigtig flot morgen.

 DSC1555

Foto: Jan Erik Hansen.

Dagen begyndte kl 7.00 med opsætning af den første ” blå Ørn ” kort efter lystbådehavnen på vej til Stige Ø. Det var koldt , frost , men solen var allerede fremme – rigtig flot morgen.

På den nordligste bakketop ved gascontainerne, blev vi budt velkommen af syngende lærker – fantastisk lille fugl.


Allerede ved 9 tiden viste den første Havørn sig ude over fjorden, og det havde vi fornøjelsen af 7 gange. Er vist ikke oplevet tidligere, så vidt jeg husker.
Vi havde også fornøjelsen at se både Musvåge og Tårnfalk.

P1040618 web

Foto: Palle Rosendahl

Der var rigtig god tilslutning til arrangementet og vi talte ca . 140 gæster i dagens løb. Det var gæster, som plejer at komme med børn eller børnebørn og mange, som var der første gang, bl.a. fra Tyskland. TV2 var også et smut forbi.

 DSC1586

Foto: Jan Erik Hansen

Der er stadig stor interesse for at kigge på plancherne med fuglebilleder, ligesom interessen for at få foldere og blade med hjem og kigge i.

De få hæfter vi havde fra Ørneklubben fik hurtigt ” vinger at flyve på ”. Det samme gjorde Ørneklubkortene.

 DSC1593

Kender du den fugl? Foto: Jan Erik Hansen

Stor var fornøjelsen at møde en lille pige rygsæk, bluse, kikkert, mm. Fra Ørneklubben. Hun var der sammen med sin mor og fortalte, at hun havde været ved Brændegårdssøen til Ørneklubarrangement i vinterferien. Hun var meget optaget og interesseret i fuglene og kunne fortælle om både havørn og musvit, m.fl.

Henrik Mørup havde 2 plastlommer med, hvor der i den ene var 1 halefjer fra Havørnen og et fra Fuglekongen. I den anden var der 1 håndsvingfjer fra Havørnen og fra Fuglekongen.
Det gjorde et stort indtryk på den lille pige og de andre besøgende.

 DSC1588

Der kigges og forklares. Foto: Jan Erik Hansen.

Alt i alt en dejlig dag med sol og godt vejr, interesserede gæster og rigtig stor hjælp fra de fremmødte frivillige, der både hjalp med opsætning af teltet og lod gæsterne kikke i deres teleskoper.

På DOF Fyn og Formidlingsgruppens vegne Jette Gandrup.