Nakkebølle Inddæmning, den 7. og 8. december - referat

Lørdag havde DOF-Fyns kursushold en tur til inddæmningen. Vejret var udmærket, halvskyet og en lidt frisk vind. Der var masser af fugle i området, kun Havørnene glimrede med deres fravejr. Måske på grund af jagt til højre for inddæmningen. Men Isfugl blev set af de fleste, og et par Sølvhejrer holdt stadig til i det fjerneste hjørne. Der var masser af ænder, vi talte 2.400 Troldænder med enkelte Bjerg- og Taffelænder iblandt. Der var mange skalleslugere, 57 store og 23 små blev noteret. Og hen over os kom småfokke af gæs, duer og Vindrosler. Så en fin afslutning på vores kursus.

Våd hejre ved Nakkebølle. Foto: Arnbjørn Jørgensen.

Om søndagen skulle vi så have en officiel DOF-Fyn tur til området. Flere havde meldt sig til, men da vejrudsigten kom op lørdag aften med udsigt til kuling og udbredt regn, meldte folk forståeligt nok fra igen.

Søndag morgen var det også blæsende, regnfuldt og mørkt i vejret, og vi håbede lidt, at ingen mødte op til turen, så vi kunne blive hjemme i den lune stue. Men på parkeringspladsen stod sørme 2 personer og ventede på lederne. Og heldigvis for det, for når vi først kom ud i vejret, var det egentlig ikke så galt. Og det blev en ganske fin tur.

Udsigt til ænderne i ly af skoven. Foto: Arnbjørn Jørgensen.

På vej ud langs kanalen kunne vi iagttage mange store og enkelte små skalleslugere i bugten, og et par af os fik også set det blå lyn – Isfuglen.

Ude for enden af skoven med Herregårdsholmen kunne vi stå fint i læ for blæst og regn, og iagttage de flere tusinde ænder, som lå uden for.

Men freden blev brudt af fasanjagt tæt på i skoven til venstre for os. Det fik alle ænderne på vingerne. Næsten sort sol.

Skud fra fasanjægere fik ænderne ud at flyve. Foto: Arnbjørn Jørgensen.

Der kom en flok mejser forbi, og imellem dem fandt Lilly en fin Rødtoppet Fuglekonge.

Vi gik tilbage og en tur langs fjorden gav 12 Lille Lappedykker og 4 Toppet Skallesluger.

Tekst: Niels Bomholt.

##