Nekrolog

Af Esben Eriksen

Eske Morthensen 2. juli 1960 – 21. august 2022

Eske nærede en stor glæde for at se på fugletræk og var ofte at finde på de fynske træklokaliteter. Her spredte Eske glæde med sit altid gode humør. Med nyheden om Eskes alt for tidlige død,  har vi og fuglene mistet en god ven.

Eske elskede at se på fugle, men endnu mere elskede han at være fælles om oplevelsen. De senere år lagde Eske mange kræfter i foreningsarbejdet for Club300; men Eske var også aktiv i DOF Fyn til glæde for mange medlemmer, hvor man har kunnet deltage i Eskes talrige arrangementer eller konkurrencer. Det er fedt at se på fugle, men for Eske var det vigtigt, at det også var sjovt og socialt.

Altid var Eske klar med en ny ide. Ved Sankt Hans ringede Eske til mig: ”Er vi ikke ved at blive lidt tunge i røven her på Fyn?” Så havde Eske fået en ny idé som skulle styrke det feltornitologiske fællesskab. Eskes hjemmebane var Nyborg, hvor han flittigt besøgte Knudshoved. Også hjemmebanen blev genstand for et af Eskes talrige projekter, hvor Eske dækkede området dagligt et efterår. Tidligere tog Eske initiativ til at dække forårstrækket dagligt på Nordlangeland.

Har man stået en morgen sammen med Eske eller været på tur med ham en weekend i Skagen, vil man vide, at Eskes ordforråd var større end folks er flest. Mange måtte hjem og slå et ord op efter at have været i Eskes selskab.

Eske blev ramt af en stor sorg, da han mistede sin hustru Edda. Eske og Edda var kendt for deres gæstfrihed. Når de lejede et sommerhus på Fanø eller i Skagen, var der hver aften fuldt hus, hvor de generøst inviterede indenfor til afterbirding, og snakken gik somme tider til den lyse morgen.

Med sin baggrund i militæret havde Eske en udsøgt evne for logistik og kunne organisere bedre end nogen anden. Noget som er kommet mange af DOF Fyns og Club300’s medlemmer til gode; men også sommerens Tour de France fik glæde af Eskes kompetencer. Nyborg var i sommers mål for Tour de France løbets anden etape. Eske styrede med hård og kyndig hånd målområdet og med så stor dygtighed, at han blev bedt om at stille i Sønderborg dagen efter.

Eske blev kort efter pludselig alvorligt syg og sov stille ind søndag den 21. august.

Eske elskede trækfuglene og hans alt for tidlige død minder os om, at vi selv kun er her på træk.

Eske bisættes fra Svendborg Kirkegårdskapel mandag den 29. august kl. 12.

Æret være Eskes minde.