Nytårs Birdrace

Var det noget med en dag i felten på årets første dag? Feltornitologis Udvalg (Feltud) i DOF's hovedafdeling er som altid først med et feltornitolopgisk arrangement i det nye år. Konkurrencen begynder ved årsskiftet og afsluttes kl. 21.00, hvor alle arter skal være indtastet i DOFBasen.

2018 12 27 Rdhals Esben Eriksen

Hvor finder man en Rødhals, når man har mest brug for det den 1. januar 2019. Foto: Esben Eriksen

De senere år har Eske Morthensen, Jacob Steerup og Michael Mosebo markeret Fyn på landkortet, hvor man har kunne se på deres indrapporteringer, at de alle har holdt sig kystnært i forsøget på at skrabe blandt andet vand og vadefugle sammen. Men man må også ind i skov eller park for at få skovfugle.

Lige nu tyder det på en blæsende første dag i det nye år. Skulle du have fået mod på at deltage, så kræver det blot medlemskab af DOF, samt at dagens resultat indtastes i DOFBasen før kl. 21.00 samme dag. Så er man samtidig med i konkurrencen om en præmie.

Hvem finder den nu sjældne Agerhøne? Hvem misser Sprurvehøgen? - Alle arter tæller på denne dag, hvor man kun har 8 timers lys.

2018 12 27 Bramgas Esben Eriksen

Ande, Måge og Gåseflokke må tjekkes for om de rummer andre arter. Tidskrævende på en kort dag. Bramgæs. Foto: Esben Eriksen

Feltud skriver på deres facebookgruppe af samme navn:

"Birdrace 1. januar 2019

Traditionen tro inviterer Feltud på birdrace d.1.januar. Hvor mange arter kan man egentlig se på årets første dag?
Tidligere har Sønderjylland haft 99 arter, skarpt efterfulgt af Fyn med 92, Sydsjælland med 83 og Østjylland med 82. Vejret kan spille en afgørende rolle, i tilfælde af at sigtbarheden driller i visse landsdele.

Ikke alene kan du komme godt fra start i årsartsdysten, men du deltager også i kampen om et gavekort til Naturbutikken på 500 kr.
Reglerne er simple. Konkurrencen begynder, så snart rådhusklokkerne har bimlet Nytårsaften... skønt vi næppe forventer mange i felten før solopgang. Du stiller op som enkeltperson og skal inden kl. 21 samme dag have indtastet alle arter, du har set i dagens løb i DOFbasen. Alle kan deltage, men du skal være DOF-medlem for at kunne vinde præmie. Dagen efter kan vi kåre vinderen, som får direkte besked via beskedfunktionen i DOFbasen.
Gå allerede nu i træningslejr og find ud af hvor skovhornuglerne sidder, hvor der er gode chance for en jernspurv eller en huldue, hvornår kutterne kommer til havnen med en god portion måger osv.

Mvh
Feltud"