Nytårsbirdrace - klimaklassen

Der var otte friske folk, der havde besluttet sig for at sparke nytåret i gang med en motionstur ud i det fynske landskab - en enkelt nåede dog ikke længere end til havelågen! De lokaliteter, der blev besøgt ses på kortet til højre, der en ring om de enkelte deltageres område.

Der blev i alt set 107 arter - de 76 af disse af Ole Goldschmidt fra Rudkøbing, som dermed blev vinder af den fynske klimaklasse. Vinderen på landsplan havde 80 arter, så det blev ikke til ”det store guld”. Ole havde f.eks. ikke Ringdue på listen -det viste sig at være en forglemmelse - han så 800. ”Dem tager jeg med næste år”! Ænder, svaner og gæs bidrog godt til listen - 26 i alt, blandt andet Tajga- og Tundrasædgås. Ruten gik fra Rudkøbing og sydpå til Tryggelev Nor med stop ved blandt andet Fårevejle, Klæsø Nor, Herslev Lindelse og Nørreballe Nor, ”49.5 km på min gamle cykel, det var fanme hårdt” fortæller Ole. DOF Fyn belønner indsatsen med et gavekort på 300 kr. til Naturbutikken.

010421hussg

 

Husrødstjert - ikke denne - var en af vinderens 76 arter. Foto: Søren Gjaldbæk.

Andenplads gik til Michael Mosebo Jensen, der på Middelfartkanten cyklede 55 km, det gav 64 arter (1.16 art pr. km.). Michaels bedste art blev Bjergpiber - en kendt fugl, men det er ikke forbudt (og også tilrådeligt) at planlægge. Tredjepladsen gik til Per Rasmussen med 60 arter på en lille tur rundt i området ved Tarup-Davinde. Lige uden for podiet finder vi Jens Peter Bech, som opnåede 52 arter på en rute omkring Sybergland og Vestermaden ved Kerteminde, som blev tilbagelagt til fods.

Ti arter: Skarv, Gråand, Tårnfalk, Hættemåge, Ringdue, Gærdesmutte, Solsort, Musvit Blåmejse og Gråkrage blev set af alle deltagere.

De enkelte deltageres resultater og samlede antal arter ses nedenfor, stor tak for indsatsen.

Man kan stadig - faktisk det næste halve år melde sig til Boligbirding - det smarteste er at komme i gang nu. Tilmelding og regler ses her. Der er allerede 16 fynske deltagere og plads til alle, der har lyst. Vi vender tilbage til dette om et par dage.

010421skem5

 010421skema2

 010421skema3

010421skema4

010421skem5

Tekst: Søren Gjaldbæk.