Oplev ringmærkning med Keldsnor Fuglestation

Hvert efterår trækker millionvis af fugle ned gennem Danmark på vej til deres vinterkvarter i enten Afrika eller Sydeuropa, ja nogle trækker endda til Inden. 

På Keldsnor Fuglestation - KNF - arbejdes med formidling om fugle og ikke mindst med ringmærkning. Ringmærkning er med til at skabe viden om fuglenes overvintringsområder og udsving i bestandenes størrelser. Hvert år ringmærkes der flere tusinde fugle i Gulstavområdet af KNF. Søndag den 22. september får du mulighed for at følge ringmærkningen på nærmeste hold med en af KNF's ringmærkere, Michael Bjerregaard.

 

En Fuglekonge beundres, før den slippes, Gulstav Mose, 2014. Hånden er Michael Bjerregårds, børnene fotografens. Foto: Esben Eriksen.

Mange kender rovfugletrækket på Langeland, men faktisk foregår der et meget større træk om natten af småfugle. Mange småfugle skal flyve tusindevis af kilometer, og de har der for brug for at proviantere undervejs, det sker blandt andet i krattene på Sydlangeland, inden det næste store stykke af rejsen skal udfolde sig.

Kom og oplev de fantastiske fugle på helt tæt hold og måske endda vores mindste fugl, Fuglekongen, på kun 7 gram, inden de begiver sig videre på deres farefulde færd sydpå. Det er tit en stor oplevelse at se de små spurvefugle på nært hold frem for i kikkert, især for børn.

Tilmelding til ringmærker Michael Bjerregaard på tlf 5360 0784. DOF Fyn og KNF byder på et rundsykke til alle fremmødte.

Mødested: ved p-pladsen ved Gulstav Mose søndag den 22. september kl. 08.00.