Ørneklubben - DOF’s børneklub

Af Søren Gjaldbæk

Som nogle måske har bemærket, er det ikke det grå guld, der mangler i DOF. For at få de helt unge i tale har DOF startet Ørneklubben, der er et mødested for de 6-12 årige. Når man melder sig ind, får man en velkomstpakke, der blandt andet omfatter en T-shirt med Ørneklubbens logo og en fuglekikkert. Der er en række arrangementer, hvor de helt unge kan mødes med andre jævnaldrene og høre om fuglene fra mere rutinerede fuglekiggere. I majnummeret af Fugle og Natur kan man læse mere om Ørneklubben, der har Sebastian Klein som protektor. Der selvfølgelig selvfølgelig også en facebookgruppe Ørneklubben.

052922ornelogo

Ørneklubbens logo.

På Fyn var der arrangement for Ørneklubben den 8. maj i Bøjden, hvor der blandt andet var ringmærkning (Michael Bjerregaard) og svalespil for 11 fremmødte børn og 8 voksne ledsagere. Man kan læse Børge Langkilde Rasmussens rapport om turen her.

Næste arrangement bliver den 18. juni - en 3-4 timers fugletur i et område med sø, skov og strand. Sæt kryds i kalenderen - vi vender tilbage med det endelige program, tid og sted her på siden om en uges tid.

052922bojdengruppe

Deltagere ved arrangementet den 8. maj i Bøjden. Man kan blandt andet se Michael Bjerregaard og Henrik Kingo Andersen, der sammen med Børge Langkilde Rasmussen og Mieke de Jonge udgør Ørneklubbens fynske styregruppe. Foto: Børge Langkilde Rasmussen.