Ørneklubben og de fossile kokasser

eller hvordan var det nu det var…

Af Michael Bjerregaard

Der dukkede omkring 12 børn med pårørende op søndag den 30. april ved Ørneklubbanneret ved Klintholm på Fyn. De lokale hundeluftere og lystfiskere fik lidt svært ved at være på p-pladsen for Ørne er jo store fugle, men det lykkes og vi drog afsted på tur, i selskab med Gransangere som gav et kryds på fuglebingopladen. Sådan! Så var vi i gang, måske fik vi pladen fuld denne gang.

030523born4mb

Der kom mad og sten på bordet. Foto: Micharel Bjerregaard.

Vi startede med at gå gennem noget ung skov og op på nogle bakker med en fantastisk udsigt. Der var Sanglærkesang rundt om os og kokasser i massevis, omgivet af de smukke blomstrende Kodrivere. Vi satte os i rundkreds om en kokasse og fik fortalt historien om Sanglærken der havnede i en varm kokasse.
Brian fandt en gammel rede som vi prøvede at gætte os til hvem havde brugt den, der var forslag fra Munk til Solsort, men ejeren var jo for længst fløjet, så vi finder nok ikke ud af det.
Vi kiggede på Knopsvanerede og så skarvkolonien med skarver i flot yngledragt, der var også fire blishønekyllinger i deres knald-farvede dragter. Den Gråstrubet lappedykker gemte sig lidt og var svær at finde, men få nåede heldigvis at se den.
Nu var det tid til at spise boller og drikke kakao samt kaffe, mens Freja viste sine flotte fuglefløjter frem. Den ene skulle der vand i så den lød helt fantastisk. Tak for kigget ?. Hun havde også lavet en flot tegning af en Kongeørn.

030523born5mb

Ikke alle sten var i håndstørrelse. Foto: Michael Bjerregaard.

Vi så masser af fugle i luften, mens vi gik rundt blandt andet Grågæs, Gravænder, By- og Landsvaler.
På vej hjem langs stranden ledte vi efter fossiler, men der var så mange fantastiske vandlopper i vandkanten, der hoppede rundt, så vi var simpelthen nødt til først at lave en vandloppehoppekonkurrence 1,2,3 vandloppehop ……
Vi fandt mange spændende sten og fossiler på stranden blandt andet søpindsvin, mosdyr/bryozoer og agurksvampe, og vi fik tegnet og skrevet hilsner på stenene langs stranden.

Tak til alle børn og voksne for endnu en god tur med Ørneklubben

Brian og Michael