Ørneklubtur lørdag den 10. februar i Bøjden

Af Børge L. Rasmussen

090224ornelogo

Hej alle piger og drenge!

Så er det atter tid for en Ørneklubtur den 10. februar 2024 hos DOF Fyn.

Vi mødes endnu en gang til en omgang fuglehygge og fuglekig, vi håber I har haft en god jul og nytår, samt at I har set en masse fugle. Denne gang har de voksne i Ørneklubben valgt at temaet er Vinterens fugle - og derfor skal vi lave et lille foderbræt og fedtkugler til jeres fugle derhjemme. Derudover skal vi selvfølgelig også gå en lille tur og kigge på de fugle vi ser undervejs.

Vi byder på kaffe og saftevand, samt en hjemmelavet fastelavnsbolle.
Husk at tage varmt overtøj med, det er jo stadig vinter, samt som altid vandtæt fodtøj.
Desuden en lille madpakke hvis man er meget sulten.

I må gerne tage nogle historier med om de fugle I har set siden sidst, eller måske en hel liste over hvilke fugle i har derhjemme i haven. Vi voksne i Ørneklubben elsker jeres gode fortællinger om alle de spændende oplevelser i har.
Måske bliver der også mulighed/tid til at lege en vinterfugleleg eller lave en vinterfuglequiz.

Tid/Tilmelding:
Turen varer fra 9.00-12.00 ca. Det anbefales at tilmelde sig, så vi har en ca. ide om hvor mange gammeldaws fastelavnsboller Michael skal nå at bage.

Mødested:
Vi mødes endnu engang kl. 9.00 men denne gang på P-pladsen i Bøjden Gl. Havn, Kalvørevej 6 G, 5600. Fortsæt forbi havnen og der kommer en lille afskærmet P-plads på højre hånd. Herfra går vi en tur rundt om Kalvøre, og kigger på Reservatets nordlige del og ud i Helnæs Bugt mod Illumø. Gåturen er i alt på ca. 1200m. Efter gåturen køres til P-plads for enden af Dyndkrogvej (grusvejen) ved Bøjden Nor. Herfra vandres op til Miekes hus, hvor der er mulighed for at komme ind og få varmen, hvis det er koldt, og der vil være mulighed for at bygge et lille fuglefoderbræt. Er vejret til det, vil der selvfølgelig også være ringmærkning af fugle i haven.

Vi håber I kommer og får en hyggelig formiddag sammen med fuglene og os. Husk lige at tage en voksen med, så I ikke bagefter skal svare på en masse spørgsmål, om hvad I har set og lavet, og nogen skal jo for søren også bære rygsækken.

Mvh hilsen
De voksne i Ørneklubben DOF-Fyn
NB: Er der nogen der tager fotos, så er vi altid taknemmelige for at modtage en kopi efterfølgende!

Meget gerne tilmelding til:
Børge L. Rasmussen, mobil: 22 21 60 20, mail: borge.lrasmussen@gmail.com

DOF DK har valgt at give lokale leder af Ørneklubben status af Fugleambassadører,
og her på Fyn er Michael Bjerregaard (medlem af landsdækkende styregruppe) i samarbejde
med Børge L Rasmussen kontaktpersonerne, og desuden er følgende personer tilknyttet ledergruppen:
Lilly Sørensen, Lisbeth Samsø Ravn, Mieke de Jonge, Katrine Hansen, Henrik Kingo Andersen, Brian Odd Nielsen, Karsten Nielsen, Mark Østerby Kjær Jensen, Jens Jørgensen og Morten Rasmussen.