Ørnenes dag på Fyn var i år også børnenes dag.

Af Michael Bjerregaard

For første gang på Stige Ø ved Odense Fjord stillede Ørneklubben op i et telt udlånt af formidlingsgruppen, som selv stod i deres telt ved siden af. Det var en god kombination, og der var masser af formidling til alle aldre.

Vi var startet med bil og trailer fuldt læsset med grene til en ørnerede fra Ulbølle om morgenen – hentede Mark i Odense og videre gik det mod Stige Ø, hvor der oppe på en bakketop med udsigt over fjorden mod Vigelsø mod N skulle afholdes Ørnens Dag.

Teltet blev rejst med råd og vejledning fra Jette og Jan fra formidlingsgruppen. Borde, kogeø, tegnegrej, ørneplakater, ørneklo/fjer og en konkurrence, alt kom på plads (næsten), inden de første mødte op. Kakaoen blev lunet og bollerne smurt, og de sidste ledetråde til ørnekonkurrencen blev sat ud i terrænet.

030323kingodrikmbj

Der serveres og tegnes. Foto: Michael Bjerregaard.

Der var en lind strøm af besøgende ca. 300-350, som havde trodset det lidt kolde, men dog solrige vejr. Vi var heldige, at Havørnene også var ude i det solrige vejr. Flere gange viste de sig flot, og i længere tid sad de på diget. Så der var rig mulighed for at få vist børnene og forældre ørnene i teleskop. Havørnene, fire stk. i alt, gav opvisning i jagt på Ederfugl og endda en parring. Der var faktisk konstant havørn i teleskopet fra kl. 9-15, så bedre kunne det næsten ikke være. Nogen børn øvede sig også i at tælle fugle, så der blev blandt andet talt Skarver, Troldænder og Knopsvaner. Der blev også talt meget om de Tårnfalke, der musede rundt omkring i området.

Der var cirka 40 børn plus familie forbi Ørneklubteltet i løbet af dagen, de fleste fik løst ørnequizkonkurrencen, ved blandt andet at gå rundt i området, hvor der var mulighed for at finde svar på spørgsmålene. Mange børn lavede også flotte tegninger af ørne og andre fugle til at hænge op i teltet. Det blev så flot vores ørneklubtelt.

030323orneredembj

Der bygges på en ørnerede. Foto: Michael Bjerregaard.

Vi havde taget en hel hæk (næsten) med hjemme fra Mika og Børge, som vi håbede nogle børn havde lyst til at bygge en ørnerede af, og det var der heldigvis, der blev bygget hele dagen. Resultatet blev to megaflotte kæmpereder.
De to ørnereder, der var blevet bygget – flettet så godt sammen med anvisninger fra Børge, at de kunne læsses på traileren i hel tilstand. Det blev de, og lidt senere drog vi retur til Odense og herefter Ulbølle med to hele ørnereder på traileren. Det havde vi ikke prøvet før. De er nu kommet på pension i Børnehaven Kaptajngården på Sydfyn, hvor børnene har leget i dem hele dagen.

030323kalcarbornlis

Vores formand og måske kommende medlemmer? Foto: Michael Bjerregaard.

Vi fik mødt en masse interesseret børn og deres familier, som deltog med stor iver i de aktiviteter vi præsenterede dem for, og vi håber alle fik en god oplevelse med hjem, for det gjorde vi helt sikkert.

Ved to-tiden begyndte vi at pakke sammen, men der kom stadig gæster og børn. Så nogle pakkede og nogle tog sig af de sidste gæster, for alle skulle jo have lov til at se ørne.

Ørneklubben siger tak for en god dag sammen med jer alle ?

Hilsen Lilly, Mark, Henrik, Børge og Michael