Punkttælling – Sen yngletid – kunne det være noget for dig?

Af Jens Peter Bech

Når kalenderen skifter fra april til maj, slutter årets punkttælling af de tidlige ynglefugle, som er blevet foretaget i perioden 15. marts til 30. april. Det betyder dog ikke at det er slut med punkttællinger for i år, da punkttællingen for de sene ynglefugle går i gang med det samme, og løber i perioden 1. maj til 15. juni.

Punkttællingerne er et vigtigt redskab til overvågningen af den danske fuglebestand. Som punkttæller opretter man en rute på 10 eller 20 punkter som man i den samme periode år efter år laver optællinger fra. Herigennem kan man så følge udviklingen af bestanden igennem årene.

240323punktkort

Sidste år blev der foretaget 33 punkttællinger til den sene ynglefugls tælling på Fyn på de viste punkter.

Der kan sagtens bruges flere punkttællere på hele Fyn. Hvis du synes det lyder spændende, og kan se at der et tomt hul på Fyns kortet, eller du vil bidrage med endnu mere data et andet sted på Fyn, så kan du læse meget mere om punkttællingerne på følgende link: Punkttællingsprogrammet.  Samme sted findes også en vejledning til hvordan man kommer i gang som punkttæller: Vejledning for punkttællere.

240323havejpb

Havesanger vil være en af de ynglefugle der kan registreres under punkttællingen for de sene ynglefugle. Foto Jens Peter Bech

Man kan kontakte den projektansvarlige for punkttællinger hvis der skulle være spørgsmål til hvordan man kommer i gang:
Kontakt DOF v/Thomas Vikstrøm
e-mail: thomas.vikstroem@dof.dk
telefon: 33 28 38 22,
Fuglenes Hus, Vesterbrogade 140, 1620 København V