Referat fra DOF Fyns tur til Nakkebølle - søndag den 16. april

Af Michael Bjerregaard

Blåhalsen der næsten forsvandt……

Så var det atter tid til at mødes omkring en lille fugletur ved Nakkebølle. Allerede inden turen startede, havde Jan Hansen og Karen Koefoed tyvstartet og fundet to fine Sydlige Blåhalse i noget rørskov ved dæmningen, der var fin sang og fuglene vimsede rundt i rørskoven.

170423nakkefolkkko

Vi startede i skoven ved sanatoriet. Foto: Karen Koefoed.

Men da vi andre cirka 18 deltagere skulle se de flotte fugle var de tryllet væk, næsten som om havde Jan støvsuget dem op med sit kamera. Nå men flotte var de, kunne vi se på hans billeder, måske var de der, når vi vendte tilbage for at få kaffe senere på turen.
Efter den hårde oplæring om at fugle er selvstændige væsner, og selv bestemmer om de vil ses og høres, gik vi en tur rundt i den flotte gamle parklignede skov ved Sanatoriet, her vrimler det med fugle især Stor Flagspætte, Træløber, Stære, mejser osv. Alle de gamle og knækket træer er fyldt med huller og revner, som er et eldorado for insekter mm. Et spændende sted at gå rundt...

170423folkgraeskko

Man skal se, hvor man træder. Foto: Karen Koefoed.

Derefter gik vi ud af Øhavsstien og kigge på fugle i Nakkebølle inddæmningen, der lå lidt Troldænder, Hvinand, Knarand, Krikand, Pibeand mm. Der var også Fiskehejre, Skarver, Grågæs mm. Vi så også Rørspurv, Rødhals, Stillits, Ravne og Storspover.

170423fiskkko

Udsigt over inddæmningen. Foto: Karen Koefoed.

Efter en madpakkepause ved et gammelt dige gik vi igen ind i en ny skov, denne gang en anden type skov, der var fasanopdræt, juletræ, pyntegrønt en rigtig industriskov. Her var Bogfinker, Jernspurve, Halemejser, Tårnfalke osv. På hele turen hørte vi Grønspætte, men så den desværre ikke.

170423iskko

Turleder Michael havde fået bagt brownies og havde også is med. Den var holdt kold med 100 kg fryseelementer - cirka! Foto: Karen Koefoed.

Nu var det blevet kagetid, så vi gik tilbage til Blåhalsestedet og mens vi spiste lidt kage, dukkede der sørme Rørhøge, Hulduer, Landsvale op, og sandelig om ikke der også var en Blåhals der begyndte at synge, den var stadig godt gemt i rørene.

170423blajh

Blåhals - hørt af de fleste, set af knapt så mange. Foto: Jan Erik Hansen.

Efter dette var der ikke mere på programmet og jeg vil gerne sige tak for en god tur og jeg håber deltagere har fået lyst til at besøge området igen.
Observationerne fra turen har Karen tastet ind på Dofbasen.