Rørhøg på stor opgave

Som de fleste ved, har Havørnene ved Brændegård Sø et godt øje til Skarverne. En yndet teknik, når der skal Skarv på menuen, er at drukne dem. Erik Thomsen, som gennem små 50 år har tilbragt megen tid ved søen, fortæller om en Rørhøg, der måske er blevet inspireret af ørnene - den var dog klog nok til at indse, at en Skarv nok var for stor en mundfuld og forsøgtre sig med et lidt mindre fødeemne.

090421rrblis1et

Rørhøg med Blishøne. Foto: Erik Thomsen.

Erik skriver:

”Onsdag den 1. september havde jeg en oplevelse med en Rørhøg, som angreb en Blishøne på vandet i Brændegård Sø, på en afstand af 376 meter. Rørhøgen satte sig oven på Blishønen, men var ikke tung nok til at trænge den helt ned i vandet, Blishønen kunne holde hovedet over vandet, og efter 3-4 minutter opgav Rørhøgen og fløj væk med uforrettet sag. Blishønen svømmede over til sine artsfæller, givetvis rystet over kontakten med Rørhøgen.”

090421rr1

Rørhøgen prøver at få fat i Blishønen. Foto: Erik Thomsen.

Rørhøgen er ret alsidig i sit fødevalg, men tager for det meste smågnavere og småfugle, kyllinger af Blis- og Rørhøne, ællinger, mosegrise og rotter, men også fugleæg, frøer og insekter. En rask Blishøne var tilsyneladende for stor en mundfuld for Rørhøgen.