Tag med på DOF Fyns jubilæumstur til Sønderjylland

Af Søren Gjaldbæk

DOF Fyns formand Henrik Kalckar Hansen oplyser, at der fortsat er mange ledige pladser til DOF Fyns tur til Sønderjylland i anledning af lokalafdelingens 50-års jubilæum. Turen er den 21. maj, den starter fra DOF Fyns lokaler ved Rasmus Rask skolen, Brændekildevej 30 i Bellinge klokken 7.00 og slutter samme sted senest kl. ca. 17. Der er også opsamling ved motorvejen afkørsel 58B ved Middelfart, opsamlingsstedet ved rasteplads Strib ses her. Man medbringer egne forsyninger til en dag i felten.

Dagens program:

  • Sølsted Mose, hvor vi blandt andet kan se Blåhals, Fyrremejse, Trane og Rørdrum.
  • Magisterkogen, Lægan. Vi går en tur langs diget - her er der ynglende Sortterner og masser af rørskovsfugle. Også chance for Hedehøg.
  • Kaffe på Klægagergård ved Ballum. der har fået en pris som mest velbevarede gård. DOF Fyn er vært. Ballum er en sikker lokalitet for Hedehøg.

041222hedesg

Hedehøg, den får du at se, hvis du tager med på turen. Foto: Søren Gjaldbæk.

Turen er gratis først og fremmest for nuværende og tidligere foreningsaktive medlemmer af DOF Fyn. Vi har ca. 90 pladser i to busser. Det er den kapacitet vi kan håndtere på turen og de lokaliteter vi skal besøge.Derfor har vi lavet følgende prioriteringsliste:

  1. Nuværende foreningsaktive medlemmer af DOF Fyns arbejdsgrupper udvalg samt DOF Fyns repræsentanter i diverse eksterne råd og udvalg. Nuværende foreningsaktive DOF Fyn’ere, som er medlemmer af centrale DOF’s arbejdsgrupper og udvalg.
  2. Tidligere foreningsaktive medlemmer i DOF Fyn. Bemærk at lodtrækning kan komme på tale!
  3. Alle andre medlemmer af DOF Fyn. Her kommer vi formentligt til at lave lodtrækning.

En printvenlig udgave af detaljerne kan ses her.

Der er som nævnt mange ledige pladser, så meld dig endelig til ved at skrive til Henrik Kalckar Hansen - kalckar@webspeed.dk - senest den 1. maj, oplys eventuelt om foreningsaktivitet. Man får besked om hvorvidt man har fået en plads til turen senest den 7. maj. Vi håber at se rigtig mange den 21. maj til en fin tur i et af landets bedste fugleområder.