Tårnenes Dag den 4. maj 2019 - tur til Gulstav

Hvert år afholdes Tårnenes Dag, der i al sin enkelthed går ud på at se så mange fuglearter som muligt fra et fugletårn fra kl. 5.00 til 13.00. Det er tilladt at erstatte et tårn med en bakketop eller et andet punkt. Det er en bakketop - f.eks. et sted på Grenen, der plejer at have flest arter, men står man på et tårn, kan man nøjes med at sammenligne sig med de andre tårne. Det er DOF Vestjylland, der er tovholder for arrangementet, hvor også tårne fra Finland og Sverige har deltaget. Tårnenes Dag er dermed også en landskamp!

Gråstrubet Lappedykker skulle være en sikker notering for Gulstavholdet. Foto: Søren Gjaldbæk.

”Resultat for ”Tårnenes dag 2018”:

”Vejret var fint vejr rundt i landet i går og vi vil med det samme afsløre, at det gav hele 2 nye Danmarks rekorder på den trettende ”Tårnenes dag” konkurrence her i landet, idet holdet på Verdens ende, Skagen vandt i DK med det flotte resultat 109 forskellige fuglearter (ikke fra et tårn), men ligeså imponerende var holdet i tårnet på Fugleværnsfondens reservat i Gulstav Mose, Fyn , idet holdet her satte TÅRN-REKORD for Danmark og for første gang 3-cifret – 100 ARTER, så derfor STORT TILLYKKE til begge med de flotte resultater.”

Sådan lød det sidste år på Facebook. Der er derfor al mulig grund til at forsvare positionen i 2019, når konkurrencen igen løber af stablen - og så ovenikøbet med et helt nyt tårn!

Hvid Stork blev Gulstavholdets art nummer 100 sidste år. Foto: Søren Gjaldbæk.

Tilmeld dig til turleder Søren Bøgelund på 2964 4928 og hør nærmere om mødetid. Mødested: Parkeringspladsen ved Gulstav Mose.

Hvis man ikke vil til Sydlangeland, kan man selv - alene eller sammen med andre - deltage i Tårnenes Dag. Man vælger et tårn eller et udsigtspunkt, tilmelder sig og indrapporterer sine resultater på facebooksiden Tårnenes Dag, hvor man også kan læse mere om arrangementet.

Atlingand skulle være en mulighed i Gulstav Mose. Foto: Søren Gjaldbæk.

Tekst: Søren Gjaldbæk og Michael Mosebo Jensen.