Tarup-Davinde-dagen 4. maj 2024

Af Jette Gandrup 

En dejlig solrig dag i foråret og samtidig brugerdag i Tarup-Davinde området ved Phønix-grunden, bedre kan det næsten ikke blive, når man gerne vil ud at møde glade mennesker og fortælle om fuglelivet.
Det var der heldigvis en hel del unge forældre, der også syntes, og de havde taget deres børn med. Der var næsten konstant nogen, der skulle ind at kigge på opslagstavlerne med de mange fuglebilleder og gode historier. Alle viste de stor interesse for fuglelivet, og en hel del børn skulle også lige prøve Svale-spillet.

300524svalespiljeh

Svalespillet i aktion. Foto: Jan Erik Hansen.

Formidlingsgruppen havde heldigvis taget godt med Ørneklubkort med, der fortæller om det nyeste tiltag de seneste 2 år for de 6-12 årige. Der var flere meget interesserede, så måske der er nye medlemmer på vej? – det håber vi. Pt. er der 55 medlemmer mellem 0-12 år. Alle er velkomne – aktiviteterne er primært for de 6-12 år, men når forældrene er til stede, kan de børn under 6 år sagtens følge med også.
Ørneklubben har nogle seje ”ørneklub-tatoveringer”, der vakte stor interesse. Det er vand baserede overføringsbillede af Ørneklubbens logo. Det var der stor interesse for, og mange stolte børn gik lykkelige der fra med stor stolthed over deres ”tatovering”. En drabelig ørn på armen – bedre kan det ikke blive.

Formidlingsgruppen havde (selvfølgelig) også taget Svalespillet med. Det er der altid stor interesse for og om. Spillet handler jo om småfuglenes trængsler på deres store træk-ture til Sydafrika og tilbage igen. Det handler om at samle energipoint via de på de enkelte felter beskrevne situationer, som fuglene kommer ud for. Spillet fungerer via terningekast, og man kan som i Ludo blive slået hjem også. Der er altid præmier, og vinderne findes ved lodtrækning blandt alle deltagerne.
OG VINDERNE ER:
Adrian (Odense SØ), Villas (Odense S), Lauge (Odense SV) og Victor (Årslev).
Vinderner får direkte besked, og Formidlingsgruppen sender et hjerteligt tak til Fugleværnsfonden for sponsoreringen af de flotte præmier.