Temadag om Punkttælling 2.0 på Naturskolen Åløkkestedet

DOF-Fyn inviterer til Punkttællingsdag torsdag den 17. september kl. 14-21 på Naturskolen Åløkkestedet, Hudevad Byvej 20, 5792 Årslev.

118594594 10158479984524857 318685936296114064 o

En stæreflok kan give travlhed for punkttælleren. Må de tælles med på næste punkt, hvis de kommer forbi igen? Foto: Jane Ditzel

Vi vil gerne invitere nuværende tællere og andre interesserede til en eftermiddag og aften om punkttællinger. Om eftermiddagen fra klokken 14-17 demonstreres det, hvordan man laver punkttællinger, og deltagerne kan selv prøve det. Klokken 17.30-18.30 byder vi de tilmeldte til hele arrangementet på lidt aftensmad (smørrebrød med drikkelse). Klokken 19-21 holdes der indlæg og diskussion om nyhederne i Punkttællinger 2.0, om det nuværende projekt og meget mere. Du kan vælge at deltage enten i hele arrangementet eller kun eftermiddag eller aften. Det er de projektansvarlige Thomas Vikstrøm og Daniel Palm Eskildsen fra Fuglenes Hus, som står for arrangementet.

Her vil Thomas og Daniel blandt andet gøre os klogere på:

  • Valg af tællepunkt
  • Afstand mellem tællepunkter
  • Medlemmerne afprøver selv i felten
  • Kan man gøre noget ved problemet med, at nogle fugle forsvinder, når man ankommer til tællepunktet?
  • Hvad med fugle, som ikke bestemmes med sikkerhed?
  • Antal fugle af en art pr. punkt: Medtager man kun det højeste antal set på én gang eller samtlige individer, man skønner at have observeret på og fra punktet under tællingen?

Lidt supplerende information

Punkttællingerne er meget vigtige for DOF og for overvågningen af danske fuglebestande. DOF er i år med støtte fra Aage V. Jensen Naturfond gået i gang med at udvikle Punkttællinger 2.0. Nye apps, så det også blive let at registrere med smartphones og tablets. Muligheder for simplere tællinger uden at binde sig. Bevaring af kernen med de klassiske punkttællinger.

Tilmelding

Tilmelding skal ske til Henrik Kingo Andersen. Send en mail til kingoand@webspeed.dk eller sms på 28603392 senest den 10. september og angiv, om du ønsker at deltage i hele arrangementet, kun eftermiddag eller kun aften. Dette er nødvendig bl.a. for at kunne bestille mad til dem, som deltager i hele arrangementet. Husk at skrive, at det drejer sig om Punkttællingsdag på Naturskolen den 17. september.

Tekst: Henrik Kingo Andersen