Tirsdagstur den 2. april til Horseklint eller….

I begyndelsen af april er trækket godt i gang. Fra morgenstunden er der gang i småfuglene, op ad dagen støder rovfuglene til - på dette tidspunkt primært Musvåge, Spurvehøg og Rørhøg, men også glenter og falke er i spil og måske en Fiskeørn.

Hedelærke - vi får den nok hørt og set, men næppe rastende.

Vi håber på at se forårskvartetten - Huldue, Bjergvipstjert, Hedelærke og Misteldrossel - masser af duer, vipstjerter, Bog/Kvækerfinke, Rørspurv, Tornirisk og Grønsisken suppleret med en overraskelse eller tre.

Splitternen burde være ankommet, måske støder vi på årets første Havterne? De første Land- og Digesvaler skulle også være i omløb. Der er basis for mange arter i notesbogen.

Splitterne, de første skulle være i omløb.

Det er med at være på plads fra morgenstunden, så vi mødes ved parkeringspladsen ved sømærket i Korshavn kl. 6.10 og går ad Sømærkevej og Sandvejen gennem sommerhusområdet ud til Horseklint. På vejen lytter vi til sangfuglene - der er næsten garanti for Gransanger, med lid held måske en Rødtoppet Fuglekonge.

Når trækket dør ud - og det er meget afhængigt af vejret både pågældende dag og dagene før - tager vi afhængigt af tidspunktet hjem, til Fynshoved for at se på rastende fugle eller til Vågebakken for at se på rovfugletræk.

Måske vi er heldige og ser de første svaler.

Som overskriften antyder er der mulighed for ændring af planen for dagen: Hvis vejret er dårligt holder fuglene sig i ro, og det gør vi så også. Er vinden i sydøst er Enebærodde et meget bedre træksted, så mødes vi kl. 6.10 på parkeringspladsen ved Enebærodde. Når trækket er slut, tager vi enten hjem eller et smut til Ølund.

Tilmelding til turleder Søren Gjaldbæk på 60 93 78 87 dagen før, senest klokken 20.00. Her vil det blive oplyst om turen går til Horseklint, Enebærodde eller aflyses.