Trækfugletur på Sydlangeland

Søndag 3. oktober 2021 kl. 10:00 - ca. 15:00

Fugleværnsfondens lokale arbejdsgruppe står klar i fugletårnet ved Gulstav Mose med kikkerter og teleskoper samt hjælp til artsbestemmelse af de mange fugle, man i denne tid kan opleve trække sydover mod varmere himmelstrøg. Efterårstrækket er i fuld gang; der er våger og falke i luften og småfugle i krat og skov. Vi lader fuglene komme til os og forlader ikke tårnet, så tag kaffen med.

Kl. 13.00 fortsætter turen ved P-pladsen ved Tryggelev Nor. Fra stranden afsøger vi havet mellem Ærø og Langeland (Marstal Bugt) for mulige ænder og havfugle. Dernæst går vi over i fugleskjulet, hvor vi undervejs lytter efter Skægmejser, og vi kigger efter vandfugle i Salme Nor. I fugleskjulet ser vi, hvad vejr og vind har bragt af ænder og gæs på træk. Der er stadig mulighed for at opleve Fiskeørn og masser af Musvåger, der trækker ned over Langeland. Måske den lokale Havørn kommer forbi for at snuppe sig en fisk i Tryggelev Nor?

Mødested: Kl. 10.00 ved fugletårnet ved Gulstav Mose. Fra P-pladsen følges stien til Gulstav Vesterskov. Kl. 13.00 ved P-pladsen i Tryggelev Nor.
Turleder: Fugleværnsfondens frivillige arbejdsgruppe på Sydlangeland.

2021 09 22 skaegmejse 

Foto: Skægmejse, John Larsen/ Fugleværnsfonden