Tur til Bøjden søndag den 22. august

Den 22. august fra 10.00 til 13.00 afholder Gunnar Jørgensen tur til Bøjden Nor, som er en af Fyns populære vadefuglelokaliteter. Man mødes i Klydeskjulet. Følg Dyndkrogvej syd om noret til den lille parkeringsplads ved havet. Kort før parkeringspladsen starter en lille sti syd om noret - det første skjul, som man kommer til efter nogle hundrede meter er netop Klydeskjulet, hvor Gunnar Jørgensen tager imod. Fortsætter man forbi Klydeskjulet, er der endnu et fugleskjul.

081721hvidsj

Hvidklire, Bøjden Nor. Foto: Stoffer Jaeger.

Der er sædvanligvis mange forskellige vadefugle at kigge på, sidste år blev der på den aktuelle dato set 18 forskellige arter, blandt andet mange Hjejler, Brushøns, Dobbeltbekkasiner, Islandske Ryler og to Stenvendere. Der er også fine muligheder for Dværg- og Fjordterne samt diverse ænder og gæs. Med lidt held er der stadig to Skestorke på stedet.

081721dbflj

Dobbeltbekkasin, Bøjden Nor. Foto: Flemming Johansen.

Det er begrænset, hvor mange der er plads til i Klydeskjulet. Er der for mange deltagere må man dele tiden der. Mens man venter plads der, kan man overskue området fra det andet skjul og fra et nyt tårn ved færgelejet. På marken mellem vejen og stien til fugleskjulene går der for tiden en tyr - hvis den er der, skal man ifølge Gunnar ikke hilse på den.

Tilmelding til Gunnar Jørgensen på 3032 4920.