Tur til Firtalsstranden og Ølundgårds Inddæmning søndag den 18. februar

Af Henrik Kingo Andersen

Der afholdes DOF Fyn-tur til Firtalsstranden og Ølundgårds Inddæmning, søndag den 18. februar 2024, kl. 8 til ca. 12 - afhængig af vejr og fugle. Bemærk at turen bliver aflyst hvis det er regnvejr.

070223firtalhka

Udsigt over Mellemstykket med fugletårnet i baggrunden. Foto: Henrik Kingo Andersen.

Vi mødes på parkeringspladsen ved Mellemstykket, hvor vi starter med den medbragte kaffe eller te - turlederen søger for smurte rundstykker. Fra parkeringspladsen danner vi os et indtryk af andefuglene i Mellemstykket. Vi går derefter mod fugletårnet ved Firtalsstranden, hvor vi på engarealet ser efter de forskellige andefugle, gæs og vadefugle, der givet er i området.
Ved 10-10.30-tiden begiver vi os langs vejen mod Ølundgård-fugletårnet. Vi betragter vandområderne på begge sider af vejen, her skulle vi gerne høre og måske se Skægmejser. Vi skulle også gerne opleve diverse rovfugle, hvor både Havørn – sidste år så vi op til seks fugle - Musvåge og Tårnfalk skulle være sikre arter. Måske er vi heldige med Vandrefalk og Blå Kærhøg - og måske en tidlig Rørhøg.
Turen forventes at slutte ved 12-tiden, men hvis der er gang i fuglene kan turen blive længere.

100224blasg

Der er gode chancer for Blå Kærhøg. Foto: Søren Gjaldbæk.

Husk gummistøvlerne og det varme tøj og husk også kaffe eller te – turlederen søger for smurte rundstykker til alle. Hvis der er brug for mere, tager man selv ekstra mad med.
Tilmelding til Henrik Kingo Andersen på mobil 2860 3392 - send gerne en sms.