Tur til Gyldensteen, den 16. august

Solen skinnede

Kl. 8 kørte vi på vejen til Langø. Vi havde på vejen hertil set 2 store flokke gæs mæske sig med spildt korn på nyhøstede marker. For enden af vejen stod en ensom mand, Kurt Due Johansen og spejdede efter ekskursionsdeltagere. På slaget 8.00 var vi der alle tre, og en fire timer lang tur begyndte. Vejret var pragtfuldt, temperaturen helt fin.

Gul Vipstjert og ko. Foto: Søren Gjaldbæk.

Vi startede med at se nogle Gule Vipstjerter mellem fødderne på en flok kvier. Snart hørte vi lyden af Canada- og Grågæs. De kom i lange rækker formentlig for at finde formiddagshvile efter morgenmaden. Turen fortsatte østpå, og vi hørte og så mange fugle, men også mange guldsmede og dagsommerfugle. Her så vi dagens insektmæssige højdepunkt, en stor Kejserkåbe.

Strandhjejle - der er fortsat nogle i sommerdragt. Foto: Søren Gjaldbæk.

Det gav blod på tanden, og vi fortsatte mod tårnet eller møllen.  Her var allerede fuglekiggere, så vi gik forbi, og efter at vi alle have beklaget fraværet af Klyder, så vi hele 10 Klyder. Og en flot Strandhjejle. Endnu et højdepunkt fuglemæssigt var nået, så nu blev det møllen og herefter tilbage til parkeringspladsen. Temperaturen nærmede sig 30 grader, og vi holdt en kort pause i skyggen nydende medbragte drikkevarer.

Der observeres fra Vester Egense-hytten - det østlige fugletårn. Foto: Kurt Due Johansen.

Snakken gik, og vi fik ordnet mange ting i vores verdener. Men vi måtte videre og kørte i samlet trop til det østligste udsigtstårn. Vi så her ikke alene et hav af ænder af mange slags, men også Stære omkring de græssende kreaturer, en Hvidklire og en Sortklire, et trekløver af en Gråkrage, en Sortkrage og en Råge, et par meget flotte Sølvhejrer, et par Rørhøge, der lige gav en opvisning i flyveteknik; alt sammen medens vi blev iagttaget af en Havørn, der sad og nød udsigten fra en af øerne.

Da den lettede, kunne vi ikke mere. Kurt oplyste, at temperaturen nærmede sig 32 grader i skyggen, så vi drog alle hjem efter en oplevelsesrig og hyggelig dag. Vi takkede Kurt for en fin ekskursion, som vi gerne gentager.

Steen Christensen