Tur til Stige Ø den 4. februar 2024 kl. 08:00

Af Henrik Kingo Andersen

Der afholdes tur til Stige Ø, søndag den 4. februar 2024, kl. 8 til ca. 12 - afhængig af vejr og fugle. Bemærk at turen bliver aflyst, hvis det er regnvejr.

Stige Ø er altid et besøg værd - også om vinteren. Der vil være mulighed for flere gode arter, bl.a. Havørn, Blå Kærhøg, Vandrefalk, Mosehornugle, Skær- og Bjergpiber, Bjergirisk o.m.a. Samtidig vil der også være mulighed for nogle af de allertidligste forårsbebudere, men det afhænger helt af vejret i den kommende uge. Vi skal også se hvad der ligger af vandfugle ude på fjorden, som huser mange Knopsvaner, ænder, Blishøns m.m.

060124sidstearhki

Vi starter som sidste år med kaffe og rundstykker. Foto: Karen Koefoed.

Planen er at vi mødes ved Sortehusene. Vi parkerer langs med kanalen. Derfra går vi spidsen af Stige Ø rundt langs stier og langs kystlinjen. Fra spidsen af Stige Ø kigger vi efter fugle på Vigelsø og langs kysten til Klintebjerg. Hvis der bliver tid til det, kan vi gå en tur rundt i området ved den gamle losseplads, som også kan byde på spændende arter.
VIGTIGT: Husk gummistøvlerne og det varme tøj!!! - og husk også kaffe eller te - turlederen søger for smurte rundstykker og ost til alle. Hvis der er brug for mere tager man selv ekstra mad med.

060124stige1hki

Udsigt over Stige Ø med Vigelsø i baggrunden. Foto: Henrik Kingo Andersen.

Tilmelding til Henrik Kingo Andersen på mobil 2860 3392 - send gerne en sms.